Starka kvinnor...

Tillhör du kategorin starka kvinnor? Stark personlighet, en bra självkänsla, rätt bra självförtroende för det mesta, klarar sig ofta själv, fixar det mesta själv ofta för att man helt enkelt måste, ja helt enkelt en stark kvinna som vet vad hon vill i livet. Jag pratar inte nödvändigtvis om kvinnor som innehar chefsposter eller så, ej heller handlar det om råstyrka, nej det kan vara den vanliga kvinnan i snabbköpskön, enkel, ibland osynlig, lugn och hjälpande. Jag kan ju säga att jag tillhör kategorin starka kvinnor och det är inte alltid lätt och man är inte stark i alla lägen.

En stark kvinna kan stöta på patrull (för att använda ett militäruttryck) rätt ofta och särskilt när det gäller män. Många män beundrar en stark kvinna, de gillar att hon kanske är händig, fixar själv, kör på efter eget huvud och visar mod och vågar. Men när det kommer till förhållanden så är det rätt få män som vågar inleda en relation med en stark kvinna. Fortfarande, trots många år med kamp för jämställdhet, så lever vi innerst inne som grottmänniskan, eller nä då var vi nog egentligen mer jämställda, men vi lever i alla fall efter samma mönster som när mannen hade makten helt och hållet, när kvinnan var underställd mannen, när kvinnan helt enkelt var livegen. Först var det hennes far som "ägde" henne, sen hennes make, blev hon inte gift så var det något fel men oftast så blev hon gift med någon man som tog över förmyndarskapet för kvinnan blev aldrig myndig. Det är inte alls så många år sen som detta ändrades som många tyckts tro.
Mannen vill fortfarande vara den starkare, han vill vara den som försörjer kvinnan, gärna vara den som tjänar mest i hushållet och ser gärna sin kvinna hemmavarande med sina barn. Året är 2010 och vi har inte ändrat oss särskilt mycket de senaste 100-talet år.

Visst finns det undantag från mycket av detta, många undantag men fortfarande när det handlar om starka kvinnor så är undantagen få. Män vet inte hur de ska hantera starka kvinnor. Vissa män hanterar dem genom att bryta ner dem psykiskt, jo det går och då gärna under lång tid.

Många gånger får man höra att män inte förstår kvinnor när kvinnan lindar in sina önskningar, man måste vara rak i sin kommunikation med en man, visst har ni hört det tidigare? Som exemplet när ett par är ute på biltur och kvinnan pekar på en skylt med en kaffekopp vid vägkanten och säger: - Där har de säkert gott kaffe? (underförstått: kan vi inte stanna och fika?) Mannen svarar: - Ja det har de säkert, och kör vidare...
Män håller i teamutbildningar och ledarutbildningar för företag (där mest män deltar), tar upp ovan nämnda exempel och säger att kvinnor måste förstå att män fungerar så här, man måste vara raka mot männen i sin kommunikation. Men då vill jag kontra med att om männen vet detta och har vetat detta i många år, har forskat på detta och har utbildningar i detta: VARFÖR KAN DÅ INTE DESSA MÄN FÖRSTÅ OCH LÄRA UT HUR KVINNOR FUNGERAR TILL ALLA DESSA MÄN SOM GÅR DESSA UTBILDNINGAR??? Har du ett bra svar?? för jag har det inte.

Män får fortfarande i dagens samhälle lära sig att ta för sig, en kvinna som får lära sig samma sak ses som lite udda, ja rent av underlig som försöker sticka upp och vara något. Fortfarande år 2010 så är det mannen som ska stå högst på stegen, försörja familjen och tjäna mest pengar, han förväntas göra det annars ses han som mindre värd av alldeles för många.

Nu hoppas jag att ni alla som läser förstår att detta inte är något som är mannens "fel", nej det är alls vårt fel men som man måste man börja jobba med det för man kan aldrig ändra på någon annan, man kan bara förändra sig själv och vill inte männen förändra så sitter vi kvar där i samma lilla trångsynta båt och kommer ingenstans för alla ror åt olika håll...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0