Kan inte koderna...

Jag kände lite igen mig i går när jag såg Anders Lundin på TV i Sommarpratarna. Jag vill heller inte stoppas i ett fack, rätta in mig i gruppen och göra som alla andra i sammanhanget. Jag gillar inte dessa boxar som man liksom ska fösas ihop i med likasinnade, som har samma intressen, samma tankesätt eller något annat "samma". Det är så befriande att träffa och umgås med folk som inte tycker, tänker eller ser lika ut som en själv...
Jag kan heller inte alla underliga koder man ska kunna för att passa i. Jag kan heller inte förstå att en människa inte alltid är en människa och ska behandlas som sådan. det spelar väl ingen roll om man har pengar på banken eller inte, om man har snyggaste bilen, häftigaste huset eller vad det nu är.

Visst förstår jag att man på galapremiär ska vara galaklädd, på bröllop ska hålla på etiketten, osv. Men jag förstår inte att man ska bli behandlad annorlunda för att man inte är eller har det exakt som övriga runt omkring. Det är väl underbart med någon som sticker ut, som är sig själv, som vågar.
Dessa koderna är viktiga i samhället, det märks alltför väl i väldigt många sammanhang. Kan man lära sig de på enkelt vis? Är det nödvändigt att kunna dem?

Jag är inte född med pengar på banken, har inte pengar på banken nu heller men jag klarar mig. Är jag sämre för det, nä för mig är det klart att jag eller nån annan inte är det men för många spelar de yttre attributen så otroligt stor roll. Pengar gör så klart mycket i livet enklare och fattig borde ingen behöva vara i dagens samhälle men tyvärr finns fattigdomen här och nu och jag tror inte vi sett slutet på det än.

Lite spretigt inlägg och inte vet jag kanske riktigt vad jag vill säga men håll till godo!!

Kommentarer
Postat av: Myrna

Glasklart! Nej, det där med hur det SKA vara är inget för mig heller. Men ibland är det intressant att se hur folk försöker få in en i ett fack, söker efter nyckelord som ska bekräfta detas fördomar om hur just en sån som jag är....... Trångsynt!

2011-11-03 @ 16:43:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0