Årets första...

Ljuvligt, sött, gott, rött och alldeles underbart...

Årets första SMULTRON förstås, och då snackar vi vilda smultron, mmm...

Testpilot...

Vill du bli testpilot för olika prylar? Denna gång en epilator.
Anmäl dig! Vi kan bilda team!!!


Sommar, sommar, sommar...

Nu har värmen kommit, svettigt på "jobbet". Vattning, vattning...

Har varit och hämtat ut mina nya kängor, det första paret läckte ju så jag fick ett helt nytt par, goretex ska hålla fötterna torra lovar de så då får man nya om de läcker. Tog en långpromenad i nya kängorna och det gick alldeles utmärkt. Nu har jag fyra mycket trötta vovvar här i köket där det är svalt. Tiken har löp på gång så det blir roligt framöver men det får gå det med, som tur är kan hon i alla fall få sällskap när jag delar på dem för ena hanen är kastrerad, ingen risk för valpar då i alla fall.

Nu känns det som om det är dax för en dusch innan jag tar mig för något mer. Det behövs nog vattnas även här hemma en del skulle jag tro, krukorna torkar ut snabbt i värmen.

Tjaba tjena hallåå...

Jodå jag lever, bloggtorkan har slagit till och i samma veva har ju min praktik startat så det blev inte tid att blogga helt enkelt.

Vädret är strålande och kommande vecka har de lovat fint också så på "jobbet" blir det vattning av sommarblommor veckan lång skulle jag tro. Jag har ju praktik men de ordinarie går nu på semester flera av dem och det låter som om jag kommer att bli skickad själv på en del jobb, tycker inte att det låter rätt att jag som praktikant ska jobba ensam med arbetsuppgifter, ska nog höra med Af om det egentligen är rätt, särskilt efter bara 4 dagar. Men trevligt är det att träffa nya människor och göra något nytt.

Midsommarhelgen går mot sitt slut. Midsommarafton firade jag med bästa väninnan på besök. Det blev trerättersmiddag, förrätt en lätt melonsallad med parmaskinka, varmrätt grillade karrékotletter med grönsaksspett och en lätt potatissallad med vinägrett samt grillsallad (allt självklart hemlagat), den självklara desserten var ju jordgubbar med grädde. En liten drink före maten blev det också gjord på melon, vattenmelon och honungsmelon, saften från en apelsin och lite äppelcider.
Vädret var toppen om än lite kyligt framåt kvällen och vi hade en helkväll ihop, trevligt trevligt.

Midsommardagen tog jag och bästa väninnan en längre bygdetur, vi besökte Café Liljenäs i Värmskog, känt för sina räksmörgåsar, de var goda men man ska nog välja den stora... Nästa stopp var Klässbol, där besökte vi linneväveriet och därefter Café Kvarnen som har underbara bakverk. Vi hade planer på ett museibesök därefter men ändrade planen till att åka till Charlottenberg och ta en tur i shoppingcentret. Där blev det ett par väldoftande tvålar och en limegrön brödkorg för min del.

I dag har jag återgått till vardagen här hemma, gräsklippning och gått med grästrimmern.
Första dagarna på praktikplatsen var lyckosamma, sommarblommorna var planterade och årets överskott fick vi ta med hem så jag har fått hem blommor för flera hundra kronor, ja säkert någon tusenlapp och under veckan har jag planterat i alla krukor jag hade kvar, väldigt trevlig start på praktiken.
I tisdags var jag till frissan och blev lockig, ser ut som en pudel, har alltså permanentat mig och det är så skönt för håret blir så lätt och det går så lätt att sätta upp och göra snyggt. Så nu är man lockig ett tag framöver hoppas jag.

Grusgång...

Att ha grusgång innebär jobb men sköter man den regelbundet så är det inte så mycket jobb egentligen. MIn grusgång är en gammal hederlig variant med mycket gamla anor. Den har ingen "matta" under som håller kvar gruset och tidigare har den förmodligen varit betydligt bredare vilket gruset under gräsmattan bredvid vittnar om. När vi köpte stugan så var grusgången kanske 1½ meter bred, numera är den nog 3 meter bred och riktigt fin. Då fanns det knappt något grus kvar i gången och nu finns det så det räcker i alla fall och inte ett gruskorn har jag tillfört, bara rensat den från botten så att säga. Kanterna skär jag nog minst en gång per år, har en specialspade till hjälp. För övrigt handrensar jag allt grönt som kommer upp, det blir bäst så, jag kryper omkring på knä på ett hopvikt liggunderlag och resar med hjälp av ett maskrosjärn. Sen tar jag det mer övergripande med ett skyffeljärn så man håller gruset uppe och så det inte försvinner ner helt i jorden, sanden och leran som finns under. Istället för att kantklippa gräskanten mot grusgången så plockar jag kanten för hand, går snabbt och enkelt och ser väldigt prydligt ut.

Jag gillar min grusgång och vad skulle jag annars ha på infarten till tomten? Sätta plattor är dyrt och kräver även det underhåll och en massa underarbete. Att låta det växa gräs över gruset blir varken snyggt eller lättskött och ser bara tråkigt ut.

Värsta perioden är på hösten när kastanjerna släpper sina löv och kastanjer, då är det handplockning som gäller och det är jobb i flera veckor. Visst kan man ta en kratta men då blir det mesta ändå kvar. Men som sagt, jag gillar min grusgång, den är vacker och hör till mitt lilla torp.

Idag har jag legat ute i flera timmar på knä och fixat och det börjar bli fint och prydligt. Härligt med toppenväder igen men nedre gräsmattan är som en sumpig gungig myr numera, marken är våldsamt vattensjuk.

Regn, regn, regn...

Mycket vatten kommer det ner från skyn, bra för växterna men nu är det snart för blött igen. Mina fröer gror i alla fall så vi får se om det blir blomsterprakt av det också framåt sommaren.

Hann rensa lite i grusgången innan det började igen mitt på dan. Kantrensning så det blir rakt och snyggt och lättskött. Jag gillar grusgångar, visst är det mycket jobb men gör man det ordentligt så ser det så välvårdat ut och passar min torpstuga.
Promenad har vi förstås också hunnit med på förmiddagen. Torktumlaren går och tvättmaskinen ska laddas. Skulle väl egentligen städa lite också men hur roligt är det...

Dax för lite lunch tror jag, magen kurrar och vill ha lite i sig.

Fotbolls-VM, det har väl ingen missat att det är. Jag är inte det minsta intresserad av sport och absolut inte fotboll... Kanal efter kanal totalt nedlusad av fotboll, kan de inte samsas om en eller två kanaler så vi andra icke intresserade kan få se annat. Det lustigaste är ju att alla andra kanaler tar bort sina vanliga program och bara sänder gammal skit för de tror att alla tittar på VM. Ja förutom alla som tittar på kungligheter och väntar på bröllop, ytterligare ett ämne som inte intresserar mig det minsta, kungahuset som det är idag kan avskaffas, använd apanaget till något vettigare, det ligger väl i runda slängar omkring 50 miljoner. Prinsessbröllopet sen, vem tror ni betalar det, ja inte är det kungligheterna själva i alla fall, 150 miljoner, en summa som jag aldrig i hela mitt liv kommer att få se eller ännu mindre ha på kontot. Vilket jäkla ståhej!!!

Städad dator...

Städade datorn härom dagen, ja alltså jag verkligen städade den, öppnade fronten och städade ur allt damm som samlas. Det är otroligt vad mycket damm som dras in med hjälp av fläkten som ska kyla datorn. Ett grått tjockt lager överallt. Hade fått varning någon dag innan att kylningen fungerade dåligt så då vet man att det är dax. Men det gäller att peta försiktigt så inte de små elektronikkomponenterna går sönder, inte bara att stoppa in dammsugaren direkt då är nog risken stor att det pajar ordentligt. Men nu är den ren för ett tag framöver.

Annars har vi haft en riktig skitdag med regnet strilande hela dagen utan uppehåll, allt är blött och geggigt. Vi behöver inte mer regn här nu, det räcker gott och väl för ett tag framöver.

Praktikplats...

Japp jag har fått en praktikplats, bästa tänkbara om det blir en fin sommar nämligen parkarbetare på kommunen. Det negativa är ju att jag inte får mer betalt än vad jag har nu samt att egenavgiften för resor höjs till 900 kr så jag får inget som helst bidrag till resorna heller men förhoppningsvis får jag gräva i jorden, ta hand om blommor och annat skoj, städa som kanske är mindre skoj men det är i alla fall ute. Träffar säkert massor av folk och turister. 3 månader ska jag gå på denna praktik om jag inte hittar ett jobb förstås. Hundarna får ju tyvärr inte följa med, tror inte det i alla fall men kanske kan man smyga med någon någon dag. Tänk så mycket motion man kommer att få samtidigt. Ja det ska bli spännande!

Annars har dagen varit på topp, skön promenad på eftermiddagen, pyttipanna till middag med stekt ägg och lingonsylt, bananmilkshake till efterrätt - gott!

Nu har alla grannar åkt hem och det är lugnt och stilla ute, underbart i sommarnatten, doftar syréner. Snöbollsbusken håller på att slå ut, den är översållad av ljusgröna bollar just nu som snart är vita. De blåa irisarna är på gång, om några dagar slår de nog ut, ska kolla lite noggrannare i år på vad det kan vara för sort. Gräsmattorna ser ut som golfgreener, ja ser ut som men känns inte alls som... mossan förekommer rikligt, men snyggt är det i alla fall. Alla små frön har kommit ner i jorden och en del har börjar titta upp också, krassen var förstås först. Potatisen kommer storstilat nu och kupas mest varje dag, jag odlar i hink, 5 potatisar satta så det blir lagom till ett par härliga kok med färskpotatis mitt i sommaren.
Regnet som kommit de två senaste dagarna har gjort gräsmattan grönare igen och allt fick en värme- och fuktskjuts. Gräsmattorna är krattade och det blev en del att köra bort.
Utemöblerna är på plats och avtorkade, gult frömjöl täckte allt.
Blomlådan med pelargoner och hänglobelia (klassiker) växer och frodas, köpte rätt stora pelargoner och tror att det lönar sig för de blommar för fullt redan.

Nu ska här njutas av ledigheten fram till praktikstart, tänk att man njuter ännu mer av ledighet när man ser ett slut på den...

Lågenergilampor...

Snacka om vilken bluff det här med lågenergilampor... Jo själva lampan är väl bra och det är ju bra att de ska hålla så länge. Här i huset kommer de att hålla i all evighet eftersom de inte funkar i mina gamla lamputtag. "Halsen" på lågenergilampan är så tjock att den inte når ner i botten på hållaren och får således ingen ström, skitroligt... Så i mitt torp ska jag behöva få hit en elektriker som kan byta ut mina gamla lamputtag innan jag kan spara på miljön och pengarna... hur roligt är då det på en skala?

Så nu har jag köpt 3 st lågenergilampor som jag inte kan använda, jättebra...

I går hade bästa väninnan och jag en härlig dag på vift i Dalsland. Fikade på ett underbart café i Fengerfors, ekologiskt och rättvisemärkt allt som serverades, hembakt och hur mumsigt som helst. Jag åt en päron- och valnötspajbit med äppelmust till och väninnan tog en chokladtryffeltårtbit.
Vi tittade på konst, satt i solen och pratade.
Vidare gick färden mot Blom's varuhus, gick ett varv men shoppade inte nåt direkt.
Åter i bilen tog vi småvägar till Håverudsakvedukten, solen sken och turisterna var få. Vi fortsatte hemåt på en otroligt smal och kurvig väg som tog oss till Dals Långed till sist och därifrån vidare till Bengtsfors som vi passerade på vägen ner, där passade vi på att äta en tidig middag på kinarestaurangen.
Några mil hem till Årjäng hade vi kvar att avverka, sen tankade jag gräsklippardunkarna och fortsatte sista milen hem till mig.

Bra för själen att vara på utflykt med väninnan, vi har så mycket att prata om, både positivt och negativt och det är så bra att få prata av sig om saker.

Nu väntar min gräsmatta, jag har börjat på andra varvet, det växer otroligt i värmen.

Häpp...

Ja så har man avaktiverat sin profil på E-kontakt, jo medlemskapet är kvar men sidan går inte att se. Nu är jag trött på censuren som de tillämpar men bara på en del. Vissa ord som mötesplats, blogg, "kan inte skriva" censureras bort direkt och man får ibland ett meddelande i sin brevlåda om att de var tvungna att göra på det viset. Andra medlemmar kan uppdatera och skriva vad som helst, både mejladresser och namn på andra dejtingsidor, jag tror att de har riktat in sig på vissa medlemmar som anses besvärliga. Nä jag avvecklar sakta men säkert.

Förresten på en annan sajt så har jag blivit kontaktad av en man som jag haft kontakt med tidigare. Jag försökte på flera sätt få till en dejt då men han (som ju var den som visade intresse för dejt först) gled liksom undan hela tiden och försvann sen bara. Nu talar han om igen att han är intresserad men hallå grabben, chansen är förverkad, det skulle man egentligen säga till honom men jag är för snäll för det. Förresten igen, varför drar jag till mig pojkar på 35 som aldrig haft någon tjej...??? Den kategorin är jag faktiskt inte intresserad av, har redan varit lärare i sängen och har inga planer på att bli det igen... ;)

I morgon väntar en halvdag på Arbetsförmedlingen, dom vill ju återigen lära mig att söka jobb men det är inget fel på mina kunskaper det finns inga jobb som passar eller inga arbetsgivare som är intresserade av medleålders kvinnor...

Nu ska jag gotta mig i min bok en stund innan jag somnar!

Smoothies...

Ja alltså mixad frukt, som man kört i en blender, ja alltså en mixer som hackar frukten fint.

Just nu gör jag sådana här fruktdrinkar varje kväll, mixar lite av varje som jag har i fruktskålen och det blir riktigt gott och nyttigt är det ju också. Kul att använda min illgröna mixer som jag fick av pappa sist han var här. I med frukten i bitar, kör mixern några sekunder och häpp, så har man fått en fruktdrink, hur enkelt som helst.

Annars har jag vandrat ca 5 km runt här på gräsmattan i eftermiddag, Klippo får gå för högtryck och ändå är jag inte klar, massor av grönt gräs kvar att klippa. Lagom till att man är klar med kvällens klippning och ska ta det lugnt ute så drar grannen igång, sommargrannar som är här mitt i veckan och målar i sin stuga, så det var bara att ta sina hundar och annat och gå in och stänga dörren. Kunde de inte klippt när jag klippte i flera timmar?? Jaja, i morgon är de inte här så då gör jag som jag vill...

I morgon ska jag ta en tur till Töcksfors hade jag tänkt. Posta ett speciellt brev och kanske shoppa lite.
På fredag ska jag på träff på Arbetsförmedlingen igen, 3 timmar ska vi hålla på denna gången, undrar hur de ska kunna underhålla oss i hela tre timmar...? Tänk om man fick den tiden med sin handledare istället. Nä jag ska lära mig att söka jobb men jag kan redan söka jobb, min CV får beröm, jag har gått alla möjliga och omöjliga jobbsökarkurser men jag får inget jobb just nu ändå, man tillhör inte den attraktiva gruppen på arbetsmarknaden... När jag var 20 år och arbetslös så fick vi lära oss på jobbsökaraktivitet att kvinnor i 40-års åldern var väldigt attraktiva på arbetsmarknaden så länge de inte hade små barn men nu när man själv hamnat i den gruppen så är man inte attraktiv längre, inte på någon marknad...

På lördag ska jag och bästa väninnan vara kulturella, vi ska på konstutställning... Det blir en tur med bilen, en trevlig utflykt ska vi ha, kanske blir det mat någonstans utefter vägen också, man ska inte planera detaljer det brukar bli bra ändå.

Högskolepoäng...

Ja jag har nu samlat ihop 15 högskolepoäng, inte så mycket kanske på två terminer men jag är väldigt stolt över mig själv. Jag som inte ens fick godkända betyg när jag gick ut gymnasiet för en herrans massa årsedan på stenåldern när betyg skrevs i siffror, 1-5. Jag har nu både läst in det jag då missade och nu även gått på universitetet, visserligen på distans men det är en form som passar mig ypperligt. Jag trodde inte att jag hade disciplin nog att läsa hemma men se jag har klarat det. Det känns verkligen härligt när det står godkänd på varje uppgift vi har fått under terminen. Nu ska bara resultatet in i systemet så ska jag beställa ett kursintyg till min pärm med utbildningar och betyg.

Inte för att det är livsviktigt men ändå känns det bra att kunna säga att jo jag har utbildning från universitetet. Att jag har utbildat mig inom det som är mitt största intresse gör ju inte saken sämre...

Men nu när jag är klar med distanskursen känns det rätt skönt att kunna plocka fram en alldeles ny bok ur bokhyllan och börja endast nöjesläsa. Min läslust går upp och ner men just nu känner jag att den är på väg upp och det är roligt.
Så nu säger jag godnatt och tar min bok och kryper ner under täcker och läser en stund.

Förresten... myggorna är väldigt giftiga i år har jag märkt, myggbetten blir stora, inflammerade och riktigt fula trots att jag inte kliar.

Positivt och negativt...

Lilltikens cancer hör till den minst aggressiva graden, grad 1, men är dock en allvarlig cancer och tyvärr visade analysen att de inte gått tillräckligt djupt så det blir troligtvis ytterligare en operation på samma ställe annars är risken stor att det fortsätter att växa. Varför inte veterinären gick djupare har vi inte fått svar på men kanske får vi veta i morgon.

Herr Klippo har fått komma hem, han var inte dödsdömd än. Det kostade hela 340 kr att laga honom, haha... Jag hade räknat med ca 2000 kr, så ibland blir man lycklig för det lilla.
Nu har vi tagit en sväng om på gräsmattan, jag fick med mig lite förhållningsorder hem så det inte ska hända igen... :O)
Herr Klippo går lika fint som vanligt, han fick nytt tändstift också så han tänder snabbt och fint... haha...

Nu är magen sugen på lite mat så jag ska fixa något att äta.
Vädret har varit helt okej idag, stänkte en aning på eftermiddagen men nu lyser solen och det luktar så gott av nyklippt gräs men jag är långt ifrån färdig, hälften eller lite mer har jag kvar till en annan dag. Stegräknaren går i alla fall på högvarv när man klipper gräs, alltid något.

RSS 2.0