Undrar lite grann...

Hur har samhället blivit så här otrolig utseendefixerat och ojämlikt??
Man har jobbat för jämlikhet mellan könen i otroligt många år men har vi kommit någonstans? Jo kvinnor har ju rösträtt och vi blir myndiga vid 18 år vi också... och på dagis ska man inte säga han och hon utan hen...

Men i övrgt verkar vi ligga rätt still i utveckling när det gäller jämställdhet... eller nja, män har slutat hålla upp dörren och rätta in stolen för damer... och en del män tycker att kvinnan kan göra det han alltid har gjort: skotta bort snön, byta däck och laga bilen... En del män har faktiskt också börjat diska, sköta dammsugaren och stryka sina skjortor, heder åt er... och till de kvinnor som inte bangar en oljepåfyllning eller lite snöskottning. Bäst är om man kan hjälpas åt och det blir ju dessutom roligare och man får kanske lära sig något nytt på kuppen.

Annars så är det mesta sig likt. Flickors kläder i butikerna är mindre i storlek än pojkars, tros att det står samma storlek på lapparna... (jo det är sant!) Enligt en expedit (ja det är ju inte hennes fel, men..) så är pojkars kläder rymligare för att de busar runt mer...(???) Klart att pojkar busar runt mer om flickors kläder inte går att busa i... eller??

Fick kontakt med en väldigt trevlig man härom dagen på en dejtingsida (jooo, jag är fortfarande ute på nätet...). Vi "pratade" länge via meddelanden, han var trevlig, såg trevlig ut, var strax över 50, jobbade som lärare på en ort lite söder ut. Han frågade m jag hade lust att träffas, ja det vore ju trevligt svarade jag, han har snart sportlov och kunde tänka sig en liten tur.
Han frågade om han kunde få se fler bilder på mig, självklart sa jag, han hade egentligen haft tillgång till bilderna hela tiden men inte sett det.
När han hade varit in och tittat på mina bilder så hörde jag inte ett ljud mer. Tänkte att han loggat ut för kvällen och skickade ett trevligt litet meddelande, såg att han läst det direkt men inte svarat, förstod att han inte tänkte höra av sig mer... Skickade ett litet meddelande någon dag senare om att jag beklagade att han inte var nöjd med mitt utseende men att jag ser ut så, jag som skrev så trevligt!! Kunde inte låta bli. Man kan väl i alla fall säga tack men nej tack...
Jag hoppas att han inte har samma fördomar mot sina elever... Samtidigt tycker jag synd om de som inte kan ge någon en chans... Ingen är förstås fördomsfri, jag har mina fördomar jag med men jag tror faktiskt att jag brukar ge människor en chans. Den här mannen hade ju redan sett mitt ansikte på bild och tyckte att jag var söt/vacker men en bilring runt midjan passade inte.
Klart man måste tycka om utseendet på den man ska träffa och jag kan ju säga att jag föredrar män som är lite längre, men av någon anledning är det män runt 60, på 165 cm som ofta fastnar för mig. Själv är jag 172 cm, mullig och vill inte känna mig större/länge än jag redan är...

Nä utseendefixeringen har gått för långt...

Insnöad...

Ja lite mer insnöad än vanligt, haha.
Men nu är jag utskottad igen, grannen var här igår men lämnade en del efter sig. Jag valde att hålla mig inne i stormen som drog förbi och tog skyffeln med ut idag istället. I natt har det varit -16 grader så vintern håller i sig men är det vintermånad så har jag gärna vinter istället för snöslask och regn.
Solen lyser och värmer mot husväggen så våren är på gång...
Hörde kattugglan för någon vecka sedan, de har redan vår, tror att ljuset styr och de häckar ju redan på vårvintern för att hinna få fram sina ungar tills maten finns i överflöd på försommaren.
Mina talgoxar har varit hit och talat om att de är kvar i trakten. Jag matar ju inte småfåglarna om vintern, vill inte dra hit mer möss än det redan är men fåglarna är här ändå, här är ju kattfritt. Annars tar tamkatterna en hel del småfåglar, särskilt runt fågelborden om vintern, där fåglarna samlas och kanske inte är i bästa form. Här hittar de en del mat ändå eftersom det finns nypon, frön och annat som jag inte rensar bort på hösten.

Jag har nu avslutat sista praktikperioden på min kurs jag går. Har haft tre roliga, intressanta och spännande veckor på Röda Korsets second handbutik i Årjäng, Kupan. Lärt mig mycket och träffat trevliga människor. Butiken sköts av ideella krafter, mest pensionerade damer som har mycket intressant att dela med sig av. På Kupan finns också en fikahörna, Mötesplatsen, där finns ingen prislista, man ger vad man kan och vad man tycker att fikat är värt, en räddning för vissa invånare och en mötesplats för många.
Självklart följde en del "nya" saker med hem till mig, främst gardiner och några trasmattor och så förstås lite böcker.
Snart är kursen slut och framtiden är oviss men det är inget att oroa sig för nu, alltid finns någon råd.

Singel som vanlig, det är kanske så livet ska se ut. Man blir bekväm när man lever ensam och bara har hundarna att ta hänsyn till. Man vet vad man har men inte vad man får... som det så fint heter. Visst kan man få något bättre men när man uppnått en viss ålder blir man som sagt både bekväm och invand i sitt eget, det är svårt att lära känna från grunden och lära sig dela och känna tillit. Men man ska aldrig säga aldrig, jag har ju halva livet kvar!

Fördelen med äldre kvinnor

  Fördelen med äldre kvinnor!

1. En äldre kvinna är billigare att dejta. En yngre kvinna kostar dej minst 12 öl, medan en äldre kvinna vill ligga med dej efter en kopp örtté och en mazarin.

2. Äldre kvinnor har bra jobb och pensionsförsäkringar.

3. En äldre kvinna kommer aldrig att anklaga dej för att du "utnyttjar henne". Hon utnyttjar dej!

4. En äldre kvinna väcker dej inte klockan 2 på natten och frågar efter din åsikt. Hon litar tillräckligt mycket på sitt eget omdöme för att ge fan i vad du tycker.

5. En äldre kvinna har alltid en kondom i handväskan. Yngre kvinnor hoppas att du har en i plånboken för det är ju så pinsamt att köpa dem.

6. Ju äldre en kvinna blir, desto större sexdrift får hon.
7. Du behöver inte betala taxin åt en äldre kvinna. Äldre kvinnor kan springa snabbare och promenera längre eftersom de har så bekväma skor eller så betalar de taxin själva.

8. Man kan ha "one-night-stands" med en äldre kvinna. En äldre kvinna är redan involverad med någon, så du behöver inte gå runt och ha ångest för att du måste inleda ett djupare förhållande. Det sista hon vill ha i livet är ännu en klängig, gnällig och beroende man.

9. Äldre kvinnor är mer ärliga. En äldre kvinna kommer att säga till dej att du är ett svin om du beter dej som ett. En yngre kvinna säger ingenting, för tänk om du skulle göra slut med henne för att hon sagt fel saker.

10.Äldre kvinnor tar inte över dina vänner och dina intressen. De har egna vänner och intressen.

11.En äldre kvinna kommer när hon vill. Du behöver inte fundera över huruvida du tillfredställer henne eller inte eftersom hon garanterat klarar av den saken med eller utan din hjälp.

12.Äldre kvinnor gör slag i saken. En äldre kvinna lyfter luren och frågar om du vill gå ut, yngre kvinnor sitter vid telefonen och väntar på att du skall ringa.

13.Äldre kvinnor kan laga fantastiska maträtter av riktiga råvaror. Yngre kvinnor kan ringa Pizzerian och du får gå och hämta.

14.Äldre kvinnor är "synska". Du hinner aldrig bekänna att du har prasslat, de vet redan om det på något underligt sätt.

15.Äldre kvinnor har ofta en intressant kollektion underkläder som dom har fått av olika beundrare genom tiderna. Yngre kvinnor har ofta inga underkläder alls och ser till att du praktiskt taget aldrig får den där stripteasen du vill ha.

16.Äldre kvinnor vet vad knipövningar är och har dessutom lärt sig använda dem vid rätt tillfälle.

17.Äldre kvinnor är erfarna. Dom vet att efter 12 bärs kan det finnas vissa svårigheter att få upp den. Yngre kvinnor behöver lite tid att greppa detta faktum och du får ägna resten av natten åt att massera hennes ego med kärleksförklaringar.

18.Äldre kvinnor kommer aldrig att anklaga dej för stjäla de bästa åren av hennes liv. De har någon annan redan snott

RSS 2.0