Städa städa varje fredag å så varje jul...

Eller hur var det nu Pippi sjöng?

Har städat dagen lång, tar det lugnt så inte ryggen pajar men man vet aldrig, den är nyckfull den rackarn. Än så länge känns den rätt okej i alla fall.

Fick ett skönt besked i förmiddags i alla fall. En av gammelhundarna som bor hos mina föräldrar har fått en knöl, de har varit till veterinären och tagit prover på den och i morse var de och tog stygnen och fick besked om vad det var och det var en godartad tumör i fettvävnaden, den behöver inte åtgärdas om den inte blir större och kosmetiskt störande. Det var en lättnad att få höra. 9½-åriga damen mår bara gott och hänger förhoppningsvis med ett tag till.

Kan man bli irriterad på sjukvården?
Jag har varit på röntgen och resultatet skulle läkaren ringa om inom 14 dagar, igår hade det gått 14 dagar... Hade inte läkaren hört av sig så skulle jag ringa...
Vore det inte smidigare att läkaren ringde så behöver inte jag ta upp tid för de som är ännu sjukare och ringa på de ynka 2 timmar som det är telefontid på vårdcentralen, sitta i telefonkö, osv. Förmodligen finns inte ens "min" läkare på vårdcentralen längre, här finns i stort sett enbart stafettläkare och de är ju inte kvar så länge direkt. Visst har läkarna det körigt men de har också betalt för det, jag är den som är "sjuk" och borde inte behöva lägga ner en massa tid och energi för att få reda på hur sjuk jag är.

Jag tycker att den som utbildar sig till läkare skulle placeras ut på kontrakt under en viss tid där det behövs läkare, alla läkare kan inte arbeta på stora sjukhus i storstäderna, landsbygden behöver också bra läkare. Men det borde kanske även gälla lärare, här på landsbygden finns inga behöriga lärare... Det får gå ändå...
Förr blev lärare placerade där det fanns jobb, bara att gilla läget under en tid.

Ha en skön fredag!
Just nu är hösten underbar... i morgon är det redan oktober.

Sex & sånt...

Något har hänt i landet Sverige de senaste åren när det gäller detta med förhållanden, särskilt här på nätet tror jag. Det är väldigt få som vill inleda något med siktet inställt på ett längre förhållande, de vill ha sex, de vill träffas regelbundet och ha sex, kanske umgås lite lagom men inte blanda en med familj, barn eller sitt vardagsliv. De vill absolut inte ha ett förhållande, de vill ha sin frihet att kunna "knulla runt" men ändå ha en säker sexkontakt om de inte kan hitta nån ny för tillfället...

Det här är inget för mig, jag har provat att dejta för att ha sex men så långt som till sex eller ens i närheten kom vi aldrig. När det väl kom till kritan så ville inte någon av oss detta...

Ska det vara ska det vara ordentligt. Jag vill ha ett fast varaktigt förhållande. Jag vill komma så långt att jag kan känna trygghet med denna andra person, känna att det finns ett "vi". Känna en gemenskap med en annan människa.

Se hela två inlägg på samma dygn, det var inte igår det hände senast...


Älgar...

Jaha, så var de i farten igen, en älg har hälsat på i hundhagen i natt igen. Inget direkt förstört bara tunna rep som dragits runt som annars sitter spända över staketet för att "höja" det. Hörde älgen när jag skulle släppa ut hundarna men jag börjar lära mig att först öppna dörren, väsnas lite så de har en chans att ta sig därifrån och sen släppa ut hundarna. Då får man behålla mer av staketet i alla fall. Måste nog plocka undan mer äpplen i lådor eller nåt så inte fallfrukten ligger på marken under trädet och lockar. Ändå har jag kört iväg en massa äpplen i skottkärra för att älgarna ska hålla sig någon annanstans. Tror att grannarnas äppelträd börjar bli tomma, mina träd har haft otroligt mycket äpplen i år.

Mycket älgprat blir det och om några veckor är det älgjakt så kanske att några försvinner ner i frysboxarna då men de brukar vara bra på att hålla sig undan "mina" äppelälgar.

Natten som var så hade grävlingen hittat hit också, satt på baksidan av stugan under äppelträdet och mumsade äpplen den med.

Nattinatti mina vänner!!!

Ojojoj...

Här har jag inte varit på väääääldigt länge...

Livet knallar på, bryr sig inte så mycket om ifall jag hänger med eller inte... Just nu känns det som om jag inte hänger med riktigt. Tur man har några få fina vänner som bryr sig om, kram till er!!!
Ryggen har i år spökat väldigt och vill inte bli riktigt bra.

Sommarvikariatet är slut sedan en dryg månad, det var roligt så länge det varade och folket där är lite sträva, kärva men ändå goa... Och det är underbart att känna att man hör till ett sammanhang ett tag i alla fall innan ensamheten gör sig påmind igen. En liten fest fick jag vara med på också trots att jag redan slutat min anställning, härligt gäng och skönt att träffas utanför jobbet var det också.

Äppelsäsongen är i full gång. Jag har varit iväg och fått mina favoritäpplen sortbestämda, så nu vet jag vad jag ska köpa för träd om jag behöver nytt, sorten var en gammal värmländsk sort som heter Spässerud och den kommer bara några mil härifrån ursprungligen, lite roligt kan jag tycka. Träd finns och det odlas nya så man kan få tag på det. Ett väldigt fint fast äpple som kan användas till mycket. I år har det hittills blivit äppeldricka, kräm och chutney, förutom bakverk förstås... tur det inte blir bakvärk...
Älgsäsongen har varat väldigt länge redan, sen i juli, och varar nog ett tag till. Lite hundhage som ska lagas, 2 stolpar avbrutna annars har det hållit sig hyfsat hittills.

Längtar inte alls efter vintern i år, hoppas att den kan bli lite lindrigare än tidigare år, annars får jag gräva djupt och köpa snöslunga tror jag.

Som sagt, det är sig likt och inget händer direkt, varken på den ena fronten eller den andra... Lite kärlek skulle inte skada men ingen i sikte som vanligt...

Ha det gôtt tills jag tittar in igen... Jag lär nog aldrig bli miljonär på min blogg i alla fall, haha...

RSS 2.0