Brrrrrrr...

Det är vinter... ja i alla fall på termometern, än så länge är vi förskonade från större snömängd, ett par cm ligger ute så det blir lite ljusare. Men i kväll har temperaturen ute krupit ner till -10 och det redan i november. Tom hundarna är lite frusna om kvällarna och lägger sig tätt ihop i hundsängen.

Jag vill inte ha vinter med en massa snö i år. Har onda aningar om både det ena och andra som säkert inte kommer att hålla något vidare, bilen tex...

Lillkillens klo mår mycket bättre. Veterinären gjorde ett bra jobb, det verkar ha räckt med att bara dra bort överdelen som satt lös, vilket gör att det som är kvar får skydd.
Han kan följa med på promenader som vanligt nu igen och det underlättar. Tratten sitter på om dagarna när jag är på kurs men annars behöver han den inte. Penicillinkuren är slut om ett par dagar och det ser så fint ut.

Hade jag pengar så skulle jag se över mina kaminer så det gick att elda i dom men finns inte pengarna så är det ju inget att göra åt, då får annat som är mer akut gå före...
Har hört på morgonen nu att mitt batteri i bilen börjar bli lite segt. Det har hängt med många år nu så det blir väl till att byta framöver när kylan blir för svår. Motorvärmare kan ju hjälpa lite men inte i längden.

Har ni adventspyntat än då? Det har inte jag, det får bli när det blir, det är så förb****t kallt att gå upp på vinden och hämta stakarna... Ja staken får man ju bara se i december i detta huset...

Snart helg, gud vad skönt...
Vi har en del konflikter på vår kurs, ja inte mellan deltagare för sällan har jag träffat på ett så trevligt och samspelt gäng men vår lärare är inte den bästa så vi har heta diskussioner med utbildningsansvarige på lärcentret som håller i utbildningen då han kommer för avstämning med jämna mellanrum, igår var ett sånt tillfälle. Det värsta med honom är att han vill ha förslag på lösningar från oss, men HALLÅ, vi är bara kursdeltagare, det är han som får lösa problemen med kursen och sina anställda. Vi har förmedlat problemen som vi har med kurs och lärare sen får ju han förmedla det vidare till sin anställde, det känns som om allt ansvar läggs över på oss. Idag blev vi alla en aning upprörda igen då vår lärare ville ha enskilda samtal med var och en för att reda ut vad vi saknar och hur han ska kunna lösa det... Men HALLÅ igen, det är inte en arbetsplats, vi är kursdeltagare och lärcentret har lovat en utbildning och vi får inte det som utlovats, det är fortfarande inte vi som kursdeltagare som ska lösa problemen...
Därtill är vår lokal undermålig i ventilation (finns en svag skarp lukt av något, kanske mögel), torr luft, för liten lokal, vi äter lunch i ett kapprum, osv... men det var enda lokalen de hittade att hyra i Årjäng... Hmm, skulle ju tro att det var den BILLIGASTE lokalen för det finns allt fler lokaler.

Vi får hoppas att det blir en lösning innan kursen är slut eller flera slutat, för vi är ju näst intill tvungna att vara där för att få någon ekonomisk ersättning...

Lillkillen...

Lillkillen i torpet har varit hos tant veterinären, en bruten klo eller rättare sagt en uppfläkt klo var anledningen till besöket. Matte har varit lite för slarvig med kloklippningen och då kan de gå så illa med en livlig vovve. Men nu är det fixat och förhoppningsvis blir det bra efter vila i så där 14 dagar. Inga bandage eller så, penicillinkur blir det och tratt på men vi har varit med förr så det ska väl gå bra hoppas jag. Det var bara halva klon som togs bort, lugnande och lokalbedövning räckte så jag slapp åka till Karlstad och lämna in honom för en hel dag. Förhoppningsvis blir det billigare än förra gången också, räkning kommer med posten.

Vovven är trött och verkar nästan lite hög så det var nog bra smärtstillande i det lugnande, han har det i alla fall bra och mår bra igen.

Ajajaj...

Vaknade i morse och hade ont i precis hela ryggen... kände mig som minst 90 år... I går var jag ju hos kiropraktorn igen och han lyckades lösa upp låsningen jag hade i nedre delen av ryggen och jag kände mig riktigt bra hela kvällen. Har haft ett par dagars uppehåll på smärtstillande för att känna hur ont jag hade i ryggen, kiropraktorn sa att har man ordentligt ont som jag haft så ska man äta sina tabletter, det är verkligen ett tillfälle att använda sina tabletter, men det är heller inte fel att utröna hur ont man egentligen har... Jag tog tabletter efter att ha varit i Karlstad på morgonen och återigen tabletter på kvällen men det tar ett par dar innan det är full verkan och det fick jag erfara i morse alltså. Jag kände mig totalt överkörd av en ångvält och jag som skulle åka med kompis till Charlottenberg.

Det blev hundpromenad på morgonen, staplandes ut på en tur, men det ska ju vara uppmjukande för ryggen med promenad, fast just denna morgon kändes det inte så... Jag krånglade mig in i bilen, kom iväg till Årjäng och hade väl tur att inget hände för jag var tom stel upp i nacken. Det var väldigt nära att jag ställde in hela projektet men jag ville ju göra något kul ihop med kompisen.
Jag tog mig in i hennes bil, vi for och det var ingen skön resa direkt, hon undrade om vi skulle vända men nä, jag ville ju det här.

Väl framme så lyckades jag ta mig ur bilen, gick en runda i första affären, gick en runda i nästa butik och tog en omgång tabletter till och sen började jag känna mig som människa igen. Lite instabil i ryggen men bra mycket bättre än på morgonen. Dagen gick och ryggen blev bättre. Nu är jag riktigt hyfsad och nästan normal...

Ni ska veta att ett "vanligt" ryggskott det är ingenting mot detta som jag drabbas av ibland... tur det finns mediciner som lindrar.
Hoppas natten blir trevligare och morgonen i morgon inte blir som denna morgon...

Idol 2010...

Är det inte dax att skicka hem Linnea eller Andreas?? Förstår inte riktigt vad en jazzsångerska har i Idol att göra, där ska de ju ta fram en pop/rockidol, dessutom är hon den som tar flest falska toner. Andreas sjunger ju bra men är ju stel som en pinne och passar bättre på någon typ av musikalscen eller så.

Mina favoriter är i alla fall kvar, ja förutom Geir som fick åka i kväll då. Olle är förste favoriten, charmig och aningen udda med härlig röst, Jay charmar väl vem som helst och vilken rockröst, Minnah nu börjar hon likna det vi fick se i kvaltävlingen, hon ska bara släppa loss ordentligt.

Ryggen har varit hos kotknackaren idag igen och idag knakade det gott och blev riktigt bra, hoppas det håller i sig ett tag nu.
I morgon blir det nog en shoppingtur till Charlottenberg, hittade dessutom en bortglömd 500-lapp i en låda, födelsedagspengar, vilken glad överraskning det var...

Julklappar...

Mina julklappar är inslagna och klara (se bilderna här nedan) är era det??? :O))
RSS 2.0