Hur tänker folk...

När man får/tar kontakt med någon på en dejtingsajt så gör man ju det för att man är nyfiken... är man nyfiken så vill man ju veta mer om den person man tar kontakt med, det tycker jag är självklart. Man ställer frågor och får frågor och svar tillbaka, det uppstår en tvåvägskommunikation... Men ibland blir det inte en tvåvägskommunikation, eller rätt ofta skulle jag nog säga... Ofta blir det så att jag frågar och den andre personen svarar men frågar inte tillbaka... En sådan envägskommunikation kan jag ju säga blir inte särskilt intressant och för min del så rinner den ut i sanden väldigt snabbt. Vem orkar hålla igång något sådant?? Här slutar många av mina tappra försök att få kontakt med det motsatta könet. För att få och bibehålla en kontakt så måste kommunikation från båda håll uppstå och gör det inte det så dör det ut. Om en ensam ska stå för intresset och kommunikationen när man ännu inte känner varandra hur skulle det då bli om det blev en fortsättning, nä det kan aldrig bli en fråga om fortsättning anser jag...

Vad är det som gör att det inte blir en tvåvägskommunikation?

- Ointresse från den ena parten kan förstås vara en orsak...
- Självupptagenhet kan kanske vara en orsak...
- Kommunikationsproblem i största allmänhet kan vara en orsak...
- Blygsel kan vara en orsak...

Troligtvis finns det otroligt många fler orsaker men det är ju inte så underligt att man aldrig kommer fram till något när intresse för nya kontakter verkar saknas hos väldigt många just på dejtingsajter på nätet...

Dagens rätt...

Idag har jag gjort potatisplättar, för den som inte vet vad jag pratar om så är det plättar gjorda på överblivet potatismos som man blandar med ägg, mjöl och mjölk och sen steker i stekpanna. Till detta serverades krusbärssylt.

Kommentarer i bloggen är trevligt men helst inte anonyma kommentarer. Man behöver inte avslöja allt om sig men gärna något så jag vet vem som skriver i alla fall.

Annars har jag haft en lat dag idag trots att det finns massor att göra. Helgens bravader har tagit på krafterna. Jag har ägnat en del av dagen till att ligga ute i gräset och fota blommor, kan man ha det bättre. Hundarna har lekt och legat i skuggan och slappat mest. Kameran gjorde inte riktigt som jag ville så det blev till att plocka fram manualen och kolla om jag kunde göra några inställningar så det blir bättre, ändrade lite och ska prova igen om det blir bättre i morgon eller någon annan dag.

Åska, regn och hagel...

Ja som rubriken säger, det är vädret som vi haft idag. Det kom ner hagel stora som hasselnötter och det blev ganska vitt ute. Åskat har det gjort hela eftermiddagen när jag var i Årjäng, strömmen hade gått och kommit tillbaka när jag kom hem, som tur var hade jag dragit ut allt av värde, som dator och telefonjack.

Var i alla fall på konstutställning och såg en del fina verk men förra året var det intressantare tycker jag fast en del är väldigt duktiga och jag hoppas att de får fortsätta att utvecklas.
Det skulle vara lite jubileumsfestligheter framåt eftermiddagen på skolan men eftersom jag inte träffade några som jag kände och det var väldigt lite folk och ingen som informerade om något så åkte jag och handlade och sen åkte jag hem. Inte så lockande med uteaktiviteter i regn heller. Väl hemma så hade det klarnat upp och blev bara finare och finare så vi tog en lång härlig kvällspromenad innan middag. Sen har jag tagit en rejäl tupplur framför dumburken. I kväll är det bara schlager och det är så dåligt så det är inte ens värt att lyssna på.

Nu blir det en stund vid denna apparaten och sen ska jag sova. I morgon ska jag ta en tur till brukshundklubben för att titta på lydnadsprov och träffa lite människor som jag känner.

Go'natt ni få tappra själar som orkar läsa min enkla lilla blogg...

Flyttbar eller inte... och till vad???

Jag känner mig ibland som en inventarie när det gäller detta med nätdejtingsajter. Har varit med rätt länge och på flera olika sidor. Något som ofta slår mig är att många många män verkar leta efter en kvinna som helst ska passas in i ett fack hos denna mannen som är färdigt och klart. Han har hus/lägenhet, trivs bra med sitt, har barnen som bor i närheten och har jobbet på lagom gång eller cykelavstånd. (om det är lika på kvinnornas sidor vet jag ju inte eftersom jag inte är där inne och letar)

Mannen i fråga verkar liksom leta efter ett färdigt koncept att stoppa in i sitt liv. En kvinna som är beredd att ge upp sitt liv var hon än bor och flytta in i sin lilla box hos denna mannen.

Mannen i fråga skriver om hur bra han trivs med sitt liv och sitt boende, sina vänner och sina resor... Men vad är det då egentligen han letar efter??? Han har det ju så bra och får det verkligen plats någon mer bland barn, vänner, bilar, båt, sommarstuga och allt som räknas upp.

Jag har i alla fall ett eget liv, jag är flyttbar men inte rakt hem till någon annan utan helst till något eget litet trevligt hus på landet, jag tror mig vara beredd att "upplåta" tid till någon annan som ska få plats i mitt liv, jag vill gärna bli en del av någon annans liv men inte på bekostnad av mitt eget liv, jag vill ta del av någon annans intressen men inte på bekostnad av mina egna intressen utan jag vill att någon även ska vara intresserad av att se mina intressen, kanske inte dela dem fullt ut men vara beredd att liksom jag delta och finnas med som stöd och tycka att det är spännande med något nytt i sitt liv.

Mannen i fråga har kanske ett stort intresse för resor och det har inte jag så den mannen kontaktar jag ju självklart inte men den mannen kontaktar rätt ofta mig fastän det står i min profil att reseintresset inte direkt finns.

Mannen i fråga som mest verkar intresserad av mys i soffan är heller inte mannen jag letar efter, jag sitter gärna framför TV:n men det är inte mitt främsta intresse liksom.

Nä det här med nätdejting är ett stort och svårt kapitel och detta var endast en liten del av mina funderingar.
Det som jag märkt mest genom åren är att jag är för långsam att visa intresse så någon annan som är bättre på det hinner före, visst är det kanske så att det ändå inte var den rätta men ibland skulle det vara roligt att ha fått en chans att träffas i alla fall. Senast nu så var det en man som jag hade kontakt med i en vecka, trevliga brev och intressant man men sen blev det långt mellan breven och en vecka senare så var han artig nog att tala om att han träffat någon som han haft kontakt med lika länge som mig, snällt att han inte bara försvann men tråkigt att inte ens få träffas "IVL" (i verkliga livet).

Nä detta med nätdejting tar mer energi än man tror, en riktig energitjuv. Det är inte roligt att lägga ner väl valda ord och en del tid för att skriva orden när det sen aldrig blir mer, inte ens en dejt. Mindre och mindre tid lägger jag på detta nu även om jag ibland tror mig vara beroende...:O)
Det är nog "IVL" som man ska träffa folk men jag är inte så bra på det heller...

Detta var dagens första bloggsvammel från mig, kanske blir det mer senare när jag varit på konstutställning...

Herr Volta eller snabeldraken...

Nu har min dammsugare blivit lagad, inte kul när man köper nya prylar som inte är som de ska, fel sladdvinda var monterad, nu har den fått en ny som ska vara rätt längd på. Glädjen med en ny fräsch pryl försvinner lite när man måste få den åtgärdad innan man kan använda den ordentligt men nu ska det väl bli bra hoppas jag.

Känner av lite bloggtorka, idéerna är få och tiden vid datorn krymper dramatiskt när vädret blir fint. Men hu vad kallt vi har, nästan minusgrader i natt, det ska det inte vara vid denna årstid. Mina frön verkar ha gått i dvala, ja allt utom gräsfröna, de gror i alla fall så det blir kanske lite grönt på de kala fläckarna framåt sommaren.
Får se om det blir någon blomsterprakt här i sommar, fröna ska väl gro så småningom när värmen kommer.
Äppelträden har slagit ut, häggen har börjat snöa, snart slår syrénen ut och sklorna slutar väl också snart. Jag hade sökt en utbildning till hösten men hade oturen att inte komma med, det var visst väldigt många sökanden. Jag var välkommen att söka nästa år igen men hur roligt känns det att vänta ett år, man blir ju inte yngre.

Jag saknar min gräsklippare, jag vill ha en fin välklippt gräsmatta nu men jag får vänta lite till... Alla andras gräsmattor ser ju så välvårdade ut just nu när man själv inte kan klippa...

På morgonpromenaden hittade vi en orm, huggorm men den var överkörd och stendöd som tur var.
Vi träffade även på en älg, en fjolåring, blivande pinntjur, han stod i skogen och blängde på oss, vi blängde tillbaka och då gick han efter en stund. Inte lätt att ha blivit bortmotad av sin mamma och få klara sig själv plötsligt.
Passerade även exmakens hus, där såg det lika tråkigt ut som vanligt, inga blommor ute, inga utemöbler framme, lite halvförvuxen gräsmatta, han och hans sambo gillar visst inte trädgårdsjobb nån av dom. Skönt att vara därifrån och ha sitt eget lilla ställe istället som man får pyssla med.
Igår grävde jag ner mina slipers som jag köpt som kant vid grusgångens slut sen grävde jag upp ett par stubbar efter sockertoppsgranarna som jag sågade ner förra året. Trodde att de skulle sitta hårt och djupt men båda var borta på ca 1 timme med hjälp av spade och yxa. Tur man inte har tummen mitt i handen i alla fall.
Bonden har nu både hunnit harva och så ute på min åker. Tror det blir havre i år igen.

Ha en skön helg! Själv ska jag på konstutställning på Kyrkeruds folkhögskola, de har sin vårutställning denna helg och även lite jubileumsaktiviteter.

Herr Klippo...

Nu är herr Klippo bortlämnad... Får se om en vecka om han får komma hem igen eller om jag byter ut honom mot en upphottad version av herr Klippo.

Tänk så mycket vatten det kan komma från skyn trots att det vräkte ner snö i vintras. Det chippar under fötterna var man än går ute just nu, vattnet har ingen stans att ta vägen. Inte en dag utan en rejäl regnskur den senaste tiden. Känns rätt hopplöst nu när jag inte kan klippa gräsmattan heller, det växer bra vill jag lova. Tur i alla fall att jag har en bra grästrimmer.

I går blev en blomlåda klar att hängas upp, pelargoner och hänglobelia, klassisk kombination som passar på en torpvägg. Annars har jag i år en kryddlåda som står på grusgången. I den har jag planerat citrontimjan, lavendel, pepparmynta, citronmeliss och jag har sått gräslök, basilika, och krasse av ett par olika sorter mest för blommornas skull men den är ju även ätbar. Potatis blir det i hinkar i år, det brukar bli lagom till två-tre middagar till mig sen kan jag köpa färskpotatis, det brukar ju vara rätt billigt.

Myrår är det i år, myrorna frodas överallt, det har redan varit myror som svärmar, inte hos mig men hos bekanta. Jag har sett stackmyror här uppe på min gård så det har nog kommit en ny myrstack nedanför komposthögen igen, blir de för närgångna så blir det utrotning. Jag är glad så länge de inte får för sig att göra myrstack i vedboden igen, då var det myror både högt och lågt.
Mössen verkar också ha frodats i vinter under den värmande snön, jag har inga större problem med dem men andra har visst det.

Nu ska det diskas och sen lagas middag, dagens rätt är färsbiffar med tzatziki och klyftpotatis, morötter och palsternackor. Enkelt och gott.

Dejt med herr Klippo...

Årets första dejt med herr Klippo och det slutade alldeles för tidigt. Det är nåt fel som är trasigt, saker snurrar som inte ska snurra och det som ska snurra snurrar inte. Så det blir till att lämna in den tyvärr. Jag hoppas att min käre Klippo inte har klippt för sista gången här men risken är nog stor för det är jag rädd. Han har några år på nacken, skulle tippa på närmare 30 men den startade lika fint som vanligt i år på första rycket, sen slutade den att rotera under, något inuti har lossnat eller helt enkelt gått av så nu ska den till verkstan så får vi se. En ny går på 5-6000 kr, jag nöjer mig inte med annat än en ny herr Klippo i så fall...

Så typiskt, precis vad jag inte behövde, en krånglande gräsklippare eller nyinköp, jag gillar min gamla trotjänare, de nya är inte alls lika snygga och trevliga att se på.

Trädgårdsdelikatesser...

Nu har jag smörstekt humleskott och jag säger bara: mmmmmmmm... gottgottigottgott. Det ska jag göra fler gånger, de blev nästan friterade eftersom de var så tunna och det gick på nån minut.

Nässlor ska jag försöka ta tag i nu. Har ni förresten provat friterade nässlor? Det är också en delikatess, frasigt, kryddigt, friterad panerad camembert till det med hjortronsylt, mumma...

Nu blir det middag med kycklingfilé i ädelostsås och ris till.

Pingst...???

Hörde något rykte om att det är pingst denna helgen... Alltså, jag missar allt vad olika helger heter, inget är sig likt och dagarna ser likadana ut här hemma hos mig. Dags att kolla kalendern tror jag... 
Kanske man får ta sig en tur till affären idag då och få lite inhandlat så det finns hemma när det kanske kan vara helgstängt...

Dejtingsajter...

Ja det har man ju varit medlem på ett antal.

En gång i tiden var jag med på Spraydate. Har raderat min profil där och trodde i min enfald att allt var frid och fröjd men nu över ett halvår senare så börjar det sakta droppa in olika mejl med "gratiserbjudanden" och annat skräp där källan är Spray.

Så jag gick in på deras sida och upptäckte att min inloggning fortfarande fungerar men när jag kommer in så finns inga uppgifter att hitta om mig. Jag letar febrilt efter en kontaktsida men hittar en supportsida där man antingen måste registrera sig för att kontakta dem eller så måste man ringa telefonnummer som kostar pengar. Hur oseriöst verkar inte detta men enligt dem är det för att det ska vara säkrare. Men jag vill ju inte registrera mig hos dem igen utan jag vill ju AVregistrera mig helt istället. Letar vidare och till slut hittar jag en sida med pressinformation och där DÄR finns en mejladress. Säkert går den till någon helt oskyldig i sammanhanget men han får ett mejl av mig i alla fall och jag hoppas att det vidarebefordras till någon som vet vad det handlar om.
Jag vill inte vara med någonstans där jag redan har avregistrerat mig men så fungerar det ofta på nätet, fast man gått ur så behåller de fräckt nog ens mejladress och utnyttjar sen den i olika sammanhang.

Att det endast finns telefonnummer för kontakt har jag upptäckt på flera ställen den senaste tiden, måste vara ett sätt att slippa få höra från sina besökare eller användare, så ingen bara skickar iväg ett mejl snabbt utan faktiskt måste lyfta luren och slå numret.

Nej fy för halvt oseriösa sidor som utger sig för att vara seriösa och duktiga...

Tjohoo...

Tänk vad bra det är med blogg och goda vänner. Myrna hade ett komposthinksfäste till mig, exakt ett sånt som jag ska ha någonstans och nu har jag fått det och det passar ju förstås. Tack underbara Myrna på Gotland!! Här ska monteras komposthink och sen kan jag börja kompostera igen efter vintern. Har haft uppehåll i komposteringen över vintern eftersom det blev så mycket snö och jag var lat och inte orkade pulsa ut med komposten. Min soptunna var ändå aldrig fylld till mer än hälften i vintras, jag är nog rätt ordentlig med sortering och har dessutom inte så mycket sopor.

I går plockade jag lite delikatesser i trädgården, eller jag har hört att de ska vara goda som sparris, nämligen humleskott. Stekas lätt i smör ska de göra och sen avnjutas, jag ska testa... Har funderat på att göra nässelsoppa också, har jag aldrig gjort men funderat länge på att prova och kanske ska det bli av detta år och kanske redan denna vecka. Man bör ju utnyttja naturens skafferi när man bor mitt i det...

Lilla vovvan är inne på operation idag, veterinären lät hoppfull och positiv, så nu hoppas vi att även analysen av knölen ger ett hoppfullt resultat. Visst är det bara en hund men också en mycket kär familjemedlem och ung, pigg, glad och full i spring, då ska man inte drabbas av allvarlig sjukdom.

Ta vara på glädjestunderna...

Ta vara på de små glädjestunderna i livet när dom kommer för snart nog kommer de mörka otrevliga orosmolnen drivande och lägger sig som en mörk hatt över allting.

Här fick jag idag veta att lilltiken har cancer, mastocytom, en elakartad hudcancer, vilken grad vet man inte förrän efter operation. Operation blir redan på onsdag, knölen har suttit där ett tag men vi trodde väl att det var en talgkörtel som blivit stopp i det kändes som det och även veterinären tyckte det kändes som det men gjorde ändå en biopsi.
Tjejen är bara 2 år. Vet faktiskt inte riktigt hur prognosen lyder men det finns hundar som klarat sig länge efter operation utan återfall så det hoppas vi också på.
Roligare kan man ha på en måndag än att få telefonsamtal från mor om att lilltjejen har cancer.

Jag tror att jag ska byta hobby... samla på dammråttor låter som ett utmärkt alternativ, samlingen är redan påbörjat kan jag se i hörn och under köksbord...

Gravskändning igen...

Inte nog med att gravstenar vältes och gravar skändades natt till lördag, nej skadegörelsen fortsatte tydligen även natt till söndag. På barngravar har leksaker kastats iväg och någon har även grävt i jorden vid en grav.
Människor som gör detta måste helt sakna empati, man gör bara inte så här helt enkelt, finns inte mycket mer att säga.

Vet ni förresten att förmågan att känna empati inte är medfödd?? Det är något som vi lär oss i mycket unga år, före skolstart. Får vi inte lära oss detta då så är det mycket mycket svårt för att inte säga näst intill omöjligt att lära sig det senare i livet.

Var har jag lagt den????

Irriterande när man inte kan finna det man söker... Letar efter ett fäste till min komposthink, ett sånt där som man klistrar fast på insidan av diskbänksskåpluckan och hänger hinken på. Det ramlade ner någon gång förra vintern men självklart slängde jag det inte utan inväntade att jag skulle hitta den dubbelhäftande supertejpen som jag lagt någonstans... Nu har jag hittat tejpen men var är nu hinkfästet??? Kökslådor och skåp genomgångna liksom mitt stora skafferi som innehåller allsköns bråte. Allt är nu prydligt ommöblerat och en del faktiskt kastat men jag hittar ändå inte det jag söker... Hmmm!!!

Har jag för rörigt? Näe tror ni det, nä jag har bara en massa braattha-saker överallt... Det är nog hög tid att rensa lite mer än jag gjort senaste året tror jag, annars brukar jag har otroligt god ordning i mitt kaos, faktiskt...

Välta gravstenar, nytt fredagsnöje???

Hur är man "funtad" när man gör något sånt här. Så gör man bara inte, inte ens i fyllan, finns inga ursäkter som är goda nog att komma med. Jag är inte religiös och inte ens med i kyrkan men en kyrkogård är ändå en helig plats och en plats för de dödas sista vila. Ska det behövas nattvakter på kyrkogården för att gravarna ska få stå i fred för skadegörelse??

Infekterad debatt...

Det pågår ständigt en infekterad debatt om rovdjurs vara eller inte vara i våra skogar. Framför allt handlar det om vargen. Jag brukar ibland gå in på en hemsida som heter Jakt och jägare, det är Jägarnas riksförbunds tidning på nätet. JRF är en av två stora rikstäckande jägarföreningar i vårt land och jag tror att det är den av de två som har flest medlemmar som har ett stort hat mot vargen. Det andra förbundet heter Svenska jägarförbundet och är den största av de två föreningarna.

Tidningen Jakt och jägare har en hel del intressanta artiklar på sin hemsida och det allra mest intressanta är att läsa kommentarerna till artiklarna, mer rabiata skribenter får man leta efter och ibland undrar man om det verkligen har en hjärna att tänka med.

Här är en artikel som jag precis läst, de som givit kommentarer verkar inte ens veta vad som gäller när det handlar om lagstiftning och ansvar eller för den delen allemansrätten och det handlar då om personer som får gå med vapen i våra skogar...
Jag är inte själv jägare men många gånger är jag bättre på lagar och regler än de som utövar jakt. Jag tycker att ägnar man sig åt en hobby som innefattar livsfarliga tillbehör som vapen så är man faktiskt skyldig att kunna regelverken ordentligt. Nu är ju detta en liten klick som ägnar sig åt att lämna kommentarer på i stort sett alla artiklar men likväl så är det skrämmande, det kanske är någon av dessa personer som vi möter i skogen... Tonen på kommentarerna är inte alltid så trevlig heller och ibland förekommer rena hot...

Under artikeln om vargvalpar i Stockholm/Riala så påstår en skribent att forskarna genom att en gång besöka lyan och chipmärka valparna gör dem människovana. Då vet man inte mycket om hur vargarna fungerar. Vargar i djurpark som man vill prägla på människor måste tas från sin mor när de är högst 3 dygn gamla annars går det inte att längre prägla dem på människa, de förblir vilda hur du än försöker. Dessa nu nymärkta valpar är redan ca 3 veckor gamla så de kommer inte att bli särskilt vana vid människor. Och den som tror att alla moderdjur försvarar sin avkomma med alla tillbuds stående medel får tänka om, vargtiken försvarar inte sina ungar till varje pris, att offra sig själv för sin avkomma lönar sig inte, då blir det inga mer avkommor helt enkelt...

Här kan du titta på ABC-nytt från när de var och märkte de nya valparna utanför Riala.

Tvi o fan och allt vad man kan säga...

Nu har jag svurit över min far, han är ju oftast ganska harmlös men när han får en fettspruta eller oljekanna i näven går inget säkert, han oljar och fettar in allt han kan hitta som ser lite rostigt ut. Idag var det pumpen, en gammeldags sån där härlig pump som man står på och drar i, en gammal hederlig alltså... Det som behövde pumpas var skottkärrehjulet, det går så trögt när det är platt, platt som en pannkaka... Munstycket på pumpen som man ju måste hålla på och pilla med för att få dit ordentligt, DET var rejält kletigt... Fick skruva bort hela hjulet för att få dit munstycket ordentligt och kladdig blev jag, sen var det bara att ta fram Yesflaskan för det är det enda som biter på svartbrunt kletigt fett. Men tur att man är händig och har resurser i uthuset i alla fall.
Nu är skottkärran som ny igen, hoppas att det inte är punka bara...

Min nya dammsugare har fått åka på "reparation" eller vad det blir. Upptäckte när jag testade den ordentligt härom dagen att sladden är för kort. Specifikationen utlovade 12 meters räckvidd men enligt mina mått så var det inte ens 9 meter, mycket irriterande. Troligtvis har de monterat fel sladdvinda för det finns en snarlik modell som har just 5,5 meter sladd men den som jag köpt ska ha 9 meter sladd precis som min gamla.
Lite irriterande när kontakten åker ur uttaget mitt under dammsugningen... För den som undrar om det inte bara är att sätta kontakten i ett annat uttag så kan jag ju säga som så att här har jag en hel del ojordade uttag som dessutom bara har 6A säkringar och då går säkringen om man sätter i fel uttag och säkringsskåpet sitter på vinden. Men sätter man i rätt uttag så räcker en normal dammsugare med 12 m räckvidd alldeles utmärkt runt hela mitt lilla torp utan att man behöver flytta det.
Tur jag har sparat den gamla dammsugaren annars hade det inte varit så roligt. Så vi får se om det blir en ny sladdvinda, helst hade jag ju velat ha en ny dammsugare för den jag fick var ju inte komplett men det blir väl byte...

Var är våren????

I går morse hade vi -4 grader ute, jo ni läser rätt, 12 maj var datumet. Björkarna har precis fått musöron, det hade de nästan när jag åkte för en vecka sen också. Gräset har växt lite grann, irisen har växt ett par cm senaste veckan, gullvivorna har knappt visat bladrosetten än, jo ett par blommar i varmt sydläge men resten har somnat om, påskliljorna har precis slagit ut. I dag har vi haft 8 grader som mest ute, lika varmt kan det vara på vintern en varm solig vinterdag. Bonden har inte plöjt åkern än, han kanske har gett upp efter höstens fastkörningar med tröskan här ute och utebliven tröskning. Första vårhelgdagarna är här men våren har gått i ide. Att så fröer ute i rabatter och krukor känns inte riktigt aktuellt än av någon anledning.
Jag längtar efter våren men den har visst kommit av sig.

Jag trotsade dagens tråkväder och tog krattan på en tur i hundhagen, finns mycket som ska bort efter vintern...

Dejtingträsket... Arbetsförmedlingen... Livet...

Detta med nätdejting, eller dejtingsajter, det är en energibov. Tar tid men ger ingenting. Samma människor som valsar runt, månad efter månad. Nu dyker personer upp igen som man tom haft förhållande med för X antal år sedan efter skilsmässan. Dax att dra ner på datoranvändandet och gå ut i verkligheten, ta hand om sig själv, känner att jag har börjat förfalla, fast det ÄR inte roligt med blöta och regn... Men nu är det dax för något mer energigivande, energikick fick jag även på Gotland även om inte allt gick som man ville.

Fick ett brev härom dan, Arbetsförmedlingen, jag ska få gå på jobbsökaraktivitet i två timmar nästa vecka, gud vad kul.... eller näää inte direkt... Senast jag var på ett uppföljningsmöte så frågade Af-tanten om jag inte skulle träffa en jobbcoach... Eehh, sa jag... men det har jag ju gjort... Jaså har du redan gjort det... Det minsta man kan begära är väl att de läser igenom vad som skrivits under de få besök man varit där, är inte det en handläggares jobb?? Sen fick jag hem min nya handlingsplan som jag skulle läsa och godkänna att det var det vi sa... Tror inte att en bokstav var rätt men det spelar ju ändå ingen roll så jag bara godtog den.
Jag har träffat min handläggare en gång under snart ett år, och en gång så var hon ledig när jag kom på vårt besök, de hade glömt meddela mig så jag fick träffa en annan dam som mest undrade om jag inte skulle sälja hundarna så jag kunde flytta till lägenhet... Jo det är sant, så går det till!!
Senaste besöket blev jag i princip utslängd ifrån, det tog för lång tid, hon hade inte bokat mig så länge så jag fick gå så hon hann skriva in anteckningarna om mig som uppenbarligen ändå inte blev rätt, nästa besökare väntade utanför... Jo så går det till och jag blev uppmanad att skaffa praktikplats, frågade på 6 ställen och fick nej eller njae på alla, tjohoo vad bra det går.

Nu ska jag sätta fart på tvättmaskinen och snabeldraken, måste köra lite mer med den nya, den verkar funka bra i alla fall.

Dejt... Gotland

Nu är jag hemma igen sedan ett dygn tillbaka.
Besöket på Gotland innehöll både regn, storm och dejt, eller rättare sagt kompisdejt för jag har inte kommit ut ur garderoben och har nog ingen garderob att komma ut ur heller. Men god mat, dejt för vovvarna inkl. promenad och massor av lek, en härlig söndag eftermiddag och kväll, tack!! Jordärtskockorna ska sättas så fort regnet slutat komma ner från skyn, ska bli intressant att se om det blir något sen.
Lite sol såg vi faktiskt på torsdagen då vi kom till ön annars har vädret inte varit med oss men det hindrar inte friluftsmänniskor, storm vid Grogarnsberget är en härlig upplevelse, tycker jag men fråga inte min mor... Är mer urblåst än vanligt kan jag säga men det var en annorlunda upplevelse, hellre blåst än regn. Vi har under fyra dagar rest kors och tvärs flera gånger om över ön, tittat på och fotat Torsburgen och dess brända skog omkring, Folhammars raukar, Ljugarns små bygator, Djaupvik där jag var som barn, Lärbro där vännen H bor, många prmenader på den steniga stranden i Lickerhamn där vi bodde, sett det blå havet av blåsippor (som var både blå, lila, rosaröda och helt vita), fotat andra sippor och orkidéer, sett urgamla bosättningar och gravhögar och förundrats över den annorlunda naturen. Ett besök på Gotland rekommenderas men nästa gång blir det några veckor senare så det hunnit bli lite mer grönt.

Några foton från ön i Östersjön:

Lickerhamn i kvällsol


Blåsippor


Vita blåsippor


Tre olika färger på blåsippor


Torsburgens brända skog med fornborgen i bakgrunden


Storm vid Grogarn


Raukgubbe vid Folhammar


Vattenfall vid Jungfrun


Fotoskicklighet vid vattenfallet


Tack o hej, leverpastej!!!

Isande kallt...

Idag har vi isande kallt här, snudd på kallgrader. Har fått rapporter om snö i kommunen tom, här har det kommit några regnstänk.

Dagens promenad blev inte så lång, jag hade inte lust att börja plocka fram vinterutrustningen igen. Blåser lite ute också så torpet blir ganska utkylt. Hoppas på bättre väder på ön i helgen så vi får se den fina våren.

Ska försöka hinna med att bada två vovvar idag, en blev badad igår och den sista blir badad inför utställning på fredag. Vårrena är det trevligt om de är, just nu känns det mest som att klappa en gammal väl indammad fårfäll eller nåt åt det hållet, man blir liksom torr och dammig om händerna när man klappat klart.

Packningen ska bli klar idag också, inte lätt det här, känns som om jag inte har en aning om vad man behöver ha med sig...

Planerar...

Ja just nu planerar jag för fullt min packning till Gotland. Inte bara jag ska ha med saker, hundarna ska ha med sitt också och deras packning är större än min tror jag.
Det blir svårare och svårare med åren att fixa packningen känns det som eller är det bara så att man vill vara mer och mer säker på att allt är med kanske... Men det blir i alla fall en hel del som ska med och sen får jag ju inte fylla bilen för jag ska ju hämta upp min mor med packning innan det blir färd till Nynäshamn och båten.

Annars har det blivit promenad i skönt väder, rensning i trädgården och ett besök i Töcksfors där jag inhandlade 10 säckar jord och 3 säckar kodynga. Här ska odlas... eller jo lite ska jag väl så i alla fall, fast ibland vill man mer än det blir.

Maj börjar lite kylslaget...

Snart har termometern sjunkit ner på minus, maj börjar med regn och kyla, hoppas sommaren blir bättre.

Jag funderar på att köpa mig en till digital systemkamera, har hittat en som bara vill komma hem och bo hos mig. Min gamla är inskickad på lagning, jag hoppas att den kommer tillbaka snart och att den går att laga, har inte fått besked än.
Just nu fotar jag med min lilla kompakta digitalkamera. Ja här i huset finns minst tre kameror men så är ju fotografering ett av mina stora intressen. Hade tänkt anmäla mig till en kurs i sommar men jag var inte riktigt nöjd med förra sommarens kurs så jag vågade inte chansa, ska jag gå fotokurs så ska det ge något. Jag behöver en kurs i lite teknik runt fotandet men kurserna i sommar var nog lite för konstnärliga, visserligen roligt det med men nu behöver jag lära mig mer teknik.

Jag är ju med på en annan dejtingsida än E-k, nämligen MP=Mötesplatsen men idag så valde den att krångla, detta dejtingsidekrångel verkar förfölja mig. Just i kväll hade jag fått "napp" också, eller i alla fall träffat på en intressant person som ville föra ett samtal via brev och det är inte varje dag man finner någon sådan. Men som sagt så valde sajten att få tekniska problem så nu är den tillfälligt ur funktion *SUCK*. Det fick bli en film igen och nu ska jag återgå till den efter denna reklampaus.

Ensam igen...

Nu har fadern och lilla vovven åkt hem igen. En hel massa har blivit gjort, tänk så mycket trevligare det är när man är två. Nu är vinterhjulen undanlagda, jag har fått en ny del till en tröskel, en skarvbit till en dörrpost, gräsklipparen servad och lite nya delar till den, kökslampan blev perfekt, trevligt middagssällskap i flera dagar och fått hem lite saker att fortsätta med i trädgården.

Nu har vädret slagit om till ösregn och jag som vill vara ute... men det kommer fler dagar.

Härom dagen då jag rensade ur den ena ruggen med iris så hittade jag ett perfekt runt litet musbo, det var så sött. Där har mössen haft det varmt och gott under snön i vinter. Irisen har visst fungerat som matreserv och bobyggningsmaterial men det kan man väl bjuda på så länge de inte huserar för fullt i huset och bilen.
Det börjar bli grönt i gräsmattan, visserligen massor av mossa men även en del gräs. Gullvivebladen växer för varje dag och snart kommer blomspirorna upp och gör hela trädgården gul och lysande.

April har bytts till maj, nu är det verkligen vårmånad och snart sommar. Året har startat i raketfart och verkar bara öka men jag hoppas att det saktar ner lite framöver så man hinner njuta lite också.

Valborg firades med en god middag hemma och sen framför TV:n.
I veckan som gått har vi faktiskt haft så mycket som 17 grader ute, det var inte helt fel, idag är det inte ens 10...

RSS 2.0