Regn, regn, regn...

Usch och fy så tråkigt väder. Allt blir till lera ute, hundarna drar in lort i nystädat hus. Jag vill vara ute nu, huvudstupa i rabatten, få lite ordning på det lilla som jag har men nä, vädergudarna säger annat.

Sällskap har jag i alla fall, av min far och just nu 5 hundar. Har fått min nya kökslampa med tre spottar uppsatt idag, vilken skillnad det blev mot en ensam kal glödlampa, härligt. Mitt trasiga element från i vintras fungerar också efter faderns pill på kablarna, han hittade inget fel egentligen men petade lite och vips så fungerar det som det ska, troligtvis en kabel som inte var riktigt på plats.

En tjusig mixer har jag fått också, lika grön och fin som min nya vattenkokare så till sommaren ska det bli smoothies och annat gott, kanske lite kalla soppor, någon milkshake.

Vi har också hunnit med en tur in till metropolen Årjäng, ett besök på tippen med lite skräp och några inköp i affären. Nu ser det bättre ut både inne och ute, skönt att få bort det samlade skräpet.

Nu ska vovvarna få mat och sen blir det fika vid TV:n lite senare.

Besök...

I morgon får jag besök. Min far kommer hit på några dagar, ja vi har inte bestämt hur länge, eller rättare sagt vi hade inte helt bestämt att han skulle komma i morgon ens så jag blev lite tagen på sängen för jag trodde att han hade ändrat sig och skulle komma längre fram istället. Så morgondagen får ägnas åt städning, det stampade jordgolvet ska ut med dammsugaren och jag får nog även ta tag i disk och att damma lite. Hundar dammar, de inte bara hårar utan de dammar ner inne också, massor av lera och damm kommer med in från våra promenader ute på grusväg och i naturen och lägger sig som ett fint ljusgrått damm överallt.

Med sig har far en hund också, min hund egentligen även det men hon bor tillsammans med sin mor hos mina föräldrar. Vovven ska trimmas och badas så hon ser lite bättre ut, ja i alla fall trimmas, ev. badas hon när hon kommer hem igen senare.
Jag trodde att jag skulle få en rätt lugn vecka nu innan jag ska åka till Gotland nästa vecka men så blev det nu inte och min planering får göras om en del men det löser sig det med, det brukar det alltid göra.

Jag har alltid en lista på saker som ska göras när min far kommer, han vill inte vara sysslolös och är händig och bra på mycket, listan ligger färdig och väntar redan. Men det gäller att hänga med i svängarna för han kan dra iväg och göra mer än vad som står på listan utan att fråga ibland och det gillar inte jag, jag vill ha koll på vad som görs hos mig men han tycker ju att jag är hans dotter och han vet ju vad som är bäst att göra. Tänk att man aldrig blir riktigt vuxen i sina föräldrars sällskap... Men annars har jag ett väldigt bra förhållande till båda mina föräldrar, vi är för det mesta goda vänner, ibland skär det sig men det skyller jag på att vi är så pass lika och då kan det bli så. Som tur är blåser det över rätt fort.

"Du får bestämma..."

Det är ett uttryck som inte alltid är så roligt att höra, tycker i alla fall inte jag. Det är oftast ett väldigt lättvindligt sätt att få göra något utan att behöva ta något ansvar för det, tycker jag.
Klart att jag kan bestämma i alla lägen om någon absolut vill det men det blir ju så tråkigt i längden.

Mina vänner använder ofta detta uttryck och jag börjar bli så trött på det. Det kan heta att: -Jag åker gärna med men du får bestämma om vi ska åka... eller: -Jag tar gärna en fika men du får bestämma när... Jag brukar kontra med att jag kan när som helst men får till svar att nej bestäm du.

Men fatta att JAG VILL INTE BESTÄMMA JÄMT!!! Jag lever ensam och bestämmer jämt ändå, kan inte någon någon gång bestämma åt mig också...??

Så ibland frågar jag inte någon om saker utan jag bestämmer mig för att göra det ensam på egen hand eftersom jag ändå ska bestämma. Ja eftersom jag ändå ska bestämma så kan jag lika gärna göra det utan släptåg, det blir enklare så.

Kanske är jag bra på att bestämma, kanske är jag svår att bestämma över... men nej det sistnämnda tror jag inte alls på och jo jag kanske kan tyckas bra på att bestämma men för det vill jag inte bestämma jämt, det blir så tråkigt då...

I går...

I går blev det inget skrivet här. Jag hade fullt upp med sommaren som hälsade på för en stund, sol och värme så jag var ute halva dan. Det blev två härliga långpromenader och en hel del finrens gjort i trädgården.
I dag är det april igen som det ska vara, mulet , lite kyligt.

Funderar på att gå på bio i kväll, Alice i Underlandet. Någon som har sett den? Får sällskap i så fall.

Jag har nog åkt på någon infektion som snurrar i kroppen. Ingen förkylning som bryter ut men feber lite då och då, orkeslöshet, energitom, lite yrsel och ont i tandköttet, ja hur underligt det än låter, inga blåsor i munnen men ont i tandköttet och dessutom spökar min rotfyllda tand vilket den kan göra när jag är sjuk. I början av våra promenader är jag rätt orkeslös men det brukar ge sig efter en stund. Annars har jag drabbats av allergi på gamla dar men då borde ögon och näsa vara mer påverkade. Jaja, nog om elände.

Nu vill jag ha fint väder så jag kan ligga på knä ute i den spirande grönskan och rensa bort vintern. Har ett par riktigt stora ruggar med iris och de ser ju alltid bedrövliga ut nu på våren. All gammal grönska i dem ligger som ett brunt trist täcke över det nya som börjar titta upp. Man får rensa försiktigt, om man inte väljer att ha handskar förstås, men jag föredrar att hålla på utan handskar och då får man vara försiktig annars skär man sig lätt på de gamla bladen eller får stickor i fingrarna som är omöjliga att få ur. Men snacka om att det blir fint sen när det är klart och de små nya gröna bladen börjar titta upp ordentligt.

När jag satt ute i dag under syrenen och rensade så kom det titt som tätt någon liten fågel och synade mig. De kommer helt nära och sitter en stund med huvudet på sned och funderar över vad det är för underlig figur som sitter där i mossan. Bara ett par meter ifrån, nyfikna och undrande, eller så funderar de på var det är för elefant som stör i deras nya revir...

Nu blir det frukost innan jag tar mig för mer...

Telefonjack... ja tack...

Tre har länge hållit på med sin reklam om att föra över sitt hemtelefonnummer till dom, dvs göra sin fasta telefon till en mobil telefon men det går jag inte på. Här fungerar tre otroligt dåligt eller rättare sagt inte alls, jag vet helt säkert för jag har ett treabonnemang... Trots att deras täckningskarta säger att det ska fungera problemfritt vid grannens hus som ligger 30 meter från min ytterdörr så stämmer inte det alls, jag har tom testat hos grannen men det går inte där heller. Annars är jag inte missnöjd för det fungerar alldeles utmärkt i stan och jag ringer när jag inte är hemma på den. Har faktiskt en mobil till, med Telia kontantkort och den fungerar alldeles utmärkt här hemma och har alltid gjort. Dumt att skaffa treabonnemang? Jo kanske men jag gillar telefonen och den finns bara hos tre, dessutom får jag ringa för hela beloppet i abonnemanget så helt missnöjd är jag ju inte och hade jag velat så kunde jag ha skickat tillbaka telefonen när den inte fungerade men det gjorde jag inte.
Så här är jag glad att jag har min fasta telefon för annars är det inte säkert att jag skulle kunna surfa som jag gör nu. Men man vet ju aldrig hur länge det kommer att fungera då Telia har börjat att montera ner de fasta kopparledningarna i gledbygden. De påstod i Plus igår att det mobila nätet kommer att fungera minst lika bra som det fast om inte bättre men det tror jag vad jag vill om för i glesbygd fungerar inte det mobila nätet så bra på alla ställen och det är just där som det fasta nätet ska bort. Vi ska helt enkelt inte bo i glesbygd längre, nej alla ska väl flytta till stan, hur nu det skulle gå till. Företagare i glesbygd är förtvivlade när de nu ska bli av med sin enda livlina, den fasta telefonen. Telia påstod också att de som blir av med fast telefon kommer att få bättre och billigare mobil uppkoppling till internet och att de aldrig har haft annat än uppringt internet men detta stämmer inte heller, finns flera som har adsl som blir av med det framöver.

Tacka vet jag statligt ägande av vissa saker, särskilt sånt som är till nytta för oss alla i samhället!

Lite fakta... :O)

Det tar 7 sek för maten att passera från munnen till magen. En människas hårstrå kan hålla för 3 kg. Längden av penis är tummens längd gånger tre. Lårbenet är hårt som betong. Kvinnans hjärta slår snabbare än mannens. Kvinnor blinkar två gånger mer än män. Vi använder 300 muskler bara för att hålla balansen när vi står....... Kvinnan har läst hela den här texten. Mannen tittar fortfarande på sin tumme!!

Baka, baka liten kaka...

I dag har jag dragit igång ett bakprojekt, det blir en tigerkaka, förhoppningsvis i alla fall. MIn ugn är ytterst opålitlig, liten, trång och väldigt gammal, förmodligen daterad tidigt 70-tal. Spisens färg är väl nästan modern igen, mörkröd med tre plattor och bara 50 cm bred. Kakan ska stå i ugnen 1 timme på 175 grader men om jag känner min ugn rätt så har jag vidtagit vissa åtgärder, drog ner temperaturen till lite drygt 150 grader och nu har jag också lagt på ett bakplåtspapper så den inte blir bränd uppepå, kanske blir den bränd i botten men det vet jag inte förrän den är ute ur ugnen och uppvänd.

Jag älskar att baka, både mjuka kakor, matbröd och småkakor, en ny spis vore en dröm men det är en stor investering och ska jag ändå kanske inte bo kvar så får det nog vänta, finns viktigare saker som måste gå före. Men oj vad jag längtar efter att ta fram assistenten, jästen och allt annat och bara köra igång. Köpebröd är rent äckligt i jämförelse med hembakt. Om man sen köper sitt vetemjöl i Norge så kan man bara inte misslyckas.

Lite mer energi har jag idag men inte som jag brukar ha men jag skyller på vädret, det är inte roligt. Just nu blåste en "snöstorm" in och dolde solen helt, buskar och träd nästan viker sig i vindbyarna.Uppdatering:
Kakan blev riktigt lyckad och väldigt god, smaksatte förutom med kakao, den ljusa delen med rivet apelsinskal. Så nu har jag hunnit fika i alla fall två gånger under eftermiddagen och kvällen, nu ska kakan frysas in till kommande gäster som kanske dyker upp.

Energitjuvar...

Energitjuvar är aldrig bra. Känner mig tömd på energi men har ingen aning om vem eller vad som tjuvat alla energi från mig. Mina misstankar går dock till aprilvädret... regn, snö, sol, blåst i en salig röra och huset har blivit alldeles utkylt. Fryser, känner mig trött och tömd på allt.

En stycken hund har i alla fall blivit badad idag, dax att börja redan nu inför Gotlandsresan för det ska bli hundutställning på Gotland. Han blev otroligt fin om dock en aning pälslös men några veckor har vi kvar och pälsen är på utväxt.

En maskin tvätt har också blivit tvättad. Nu ska jag sätta igång med tvätt av hundhanddukar och filtar. Det är nödvändigt så där en gång i månaden och då blir det några maskiner med tvätt.

Arbetsförmedlingen...

Ett lustigt ställe. Det enda de finns till för verkar vara att kontrollera, ja kontrollera att man söker jobb, jobb som knappt finns. Nu har jag inte haft några problem med dem, inte än men hjälp får man inte heller. Kurser anordnas inte, jo förresten 9 mil härifrån, hur ska den lilla ersättning man har räcka till bensin för de resorna, nä inte att tänka på förstås. Skaffa praktikplats är det råd jag har fått nu i många månader. Senast jag var där så gick jag direkt ut och frågade 6 st olika företag och fick nej på alla och det är ju inte de första ställena jag frågat på och jag är inte den enda som är ute och frågar... Praktik är en bra väg till arbetet säger de på Af men man får ju ingen praktik och heller inget arbete...

Varför inte istället för att 200 st ska gå runt och fråga alla företagare som i slutänden tröttnar på det, göra på ett annat sätt? Arbetsförmedlingen kan väl höra sig för hos företag om vilka som är beredda att ta emot praktikanter, sammanför sedan företag och praktikanter på Arbetsförmedlingen, det borde spara tid och kraft hos alla inblandade parter och ge många nöjda ansikten.

Därtill tycker jag att Arbetsförmedlingen borde bli en samlingsplats för arbetslösa, där man kan träffas, utbyta erfarenheter, lära av varandra, ge varandra tips för vilka har bäst insikt i hur det är att vara arbetslös? Jo självklart vi som är arbetslösa så varför ska vi hela tiden petas ut i ensamhet? Utanförskapet skulle ju avskaffas med denna nya regering, det var ett av "vallöftena" men jag måste säga att denna gång i arbetslöshet har jag känt mig ensammare än någonsin. Af har minskade öppna dagar, man träffar inga människor när man är där och har ingen aning om vilka som är arbetslösa omkring en.

Jag är ändå inte en av de värst drabbade i samhället, det finns de som hamnat på ruinens brant och även valt att hoppa över kanten, ta livet av sig helt enkelt. Det är fruktansvärt att människor ska drivas till sådana beslut i dagens upplysta samhälle men när det sociala skyddsnätet snart helt har urholkats så är hålen i nätet alltför stora för att fånga upp alla som faller.

Tjohoo...

Censur, censur... E-k är otroliga... "Skriv nu" är helt godkänt, "skriv inte" blir det censur på omedelbart. "Sök" är också censur på, liksom förstås blogg...

Men att ens profil fortfarande finns ute överallt på underliga samarbetspartners med en bild som inte ens finns i min profil längre DET är helt okej.

Vet ni att man får inte ens ha vilket format på bild som helst hos dem. Alla profilbilder måste vara kvadratiska, okej tänkte jag och la till lite på sidorna på min bild, alltså grå utfyllnad, ja det gick bra, förut... men nu tas det bort och bilden blir kvadratisk. Vilket helt idiotiskt format, jag har inte en enda bild som går att få ut i det formatet på mig själv, ansiktsbild alltså. Så jag tog bort min profilbild, stoppade ett gäng "profilbilder" i albumet istället och då blir ju antalet besökare genast mindre men trots det så hänger man kvar som reklam med gammal bild ändå.

Nä censur gillar inte jag, då finns det andra sidor som inte censurerar på detta viset. Som om sidan skulle bli säkrare för att jag skriver att ingen behöver skriva till mig för jag kan inte läsa, nej det handlar ju bara om att få fler betalande och förhoppningsvis har det antalet minskat för dom just nu.

Har förresten sett andra medlemmar som har med mejladresser i presentationen utan att det censurerats, nä censuren gäller bara för vissa personer som anses besvärliga kan jag tänka mig.

Min blogg...

Nu har den kommit upp på sökmotorerna, nu syns den om man söker, inte alls dumt, blir kanske fler besökare framöver även om inte det är det viktigaste. Jag gillar att skriva och visst är det roligt om någon läser men som sagt det är faktiskt inte det viktigaste.

Nu har jag förresten tagit efter tilltaget att blogga i profilen på E-k, jag hade abonnemang tills idag men idag var det ändå stängt för mig, vilket lurendrejeri alltså. Så nu blir det svammel i profilen, ska försöka att få till långa svammel så de får lite jobb de som sitter och granskar manuellt men det är inte lätt att veta vilka ord som censureras...

Så där ja, nu haglar mina blogginlägg in...

Kommissarie Winter...

En timme ägnad åt kommissarie Winter men jag gillar inte denna "nya" Winter. Han ska vara ordentlig, prydlig, med stil och nu stämmer inget av det längre. Ibland vill man ha det som det var förr, det ska vara som man är van, som det brukar, inte alltid men vid vissa tillfällen så vill man inte rucka på det invanda.

Herr Rajraj...

Hörde på radio i förmiddags, tror det var Brunchrapporten, och herr Rajraj pratade de om... Vem är då det? Jo vår statsminister... Måste ju säga att det var ett utomordentligt fyndigt namn de kommit på till denna äggskalle, äggskalle både till sättet och utseendet. Han hade i gårdagens Agenda nästan erkänt att de misslyckats med något under sina snart fyra år men sen lyckades han svamla till det och skylla allt på media.

Se nu till att gå och rösta i valet i höst och rösta rätt, låt oss slippa denna mörkblå alians som inte vet hur en vanlig människa lever och har det i Aliansens Sverige, som inte förstår att de flesta faktiskt inte går hemma och är sjuka för att de inte vill jobba, de är faktiskt sjuka, som inte heller förstår att utanförskapet, som de skulle avskaffa, har blivit större, som försöker skylla arbetslösheten enbart på konjuktur och världsläge, som bollar runt människor i olika instanser för att siffrorna ska se bra ut.
Som heller inte förstår att inte alla kan ha en årslön på banken eller mer, som inte förstår att allt kostar pengar. Som inte förstår att en jobbcoach inte skapar arbete annat än åt just jobbcoachen. Som inte förstår att medelålders arbetslösa har det minst lika besvärligt som unga arbetslösa.
Som tycker att ett klassamhälle är helt okej och något som vi ska tillbaka till.

Nya Moderaterna - nya arbetarpartiet... Att bara kunna kalla sig för ett arbetarparti när man knappt vet vad som menas med ett vanligt arbete där man inte får åka gräddfil och ha gratis sjukvård.

Var nu förnuftiga och se till att herr Rajraj inte får styra efter september... Herr Rajraj har regerat klart.

Platta pattar...

Eller vad ska man säga. Mammografi, första gången, men det gick snabbt, smidigt och enkelt så nä särskilt platt blev jag nog inte men det var en kul rubrik i alla fall. :)

Ett stopp på ett kontorsvaruhus för inköp av lite svindyra men bra plastmappar, hann jag med innan.
Ett IKEA-besök blev det efter, ljus, diskborstar, servetter var fynden som egentligen var helt onödiga. 2 korvar med bröd och dricka med fri påfyllning blev det på vägen till bilen, 13 kr, lagom pris för en lagom lunch.

Nu ska vi ta en promenad jag och vovvarna. Opererade vovven får nu följa med på promenader och han är SÅÅÅ LYCKLIG, han är en hund som verkligen kan visa med hela kroppen att han är glad, han liksom krullar ihop hela sig och sprätter iväg i små skutt.
Aprilväder både idag och igår, igår var det värre med både regn, snö och hagel, hittills idag bara lite snöflingor.
Blir invigning ute av mina känguruskuttskor idag så det blir nog en rask och luftig promenad.

Tjingeling!!!

Fucking Åmål...

Ja så har man varit i Åmål igen, inte sker det ofta men ibland så. Marknad idag, vårmarknad och blåsigt var det men solen kom fram till sist fast de lovat regn och snöslask. En trevlig tur med god väninna och hennes barn, kinkiga blev de till sist men det var stört omöjligt att få plats på något fik för lite förtäring så vi åt på grillställe i Årjäng istället när vi kom hem igen.

Jag inhandlade lite avfallspåsar, bakplåtspapper i teflon (mina förra blev kvar vid flytten för snart 4 år sedan) och ett grillgaller i teflon till utegrillen i sommar. Några godisremmar att smaska på blev det också, gäller att hålla blodsockret uppe när man är ute på tur.

Vovvarna hade klarat några timmar själva galant. Vovven med operationssåren mår prima, lite svullet när jag kom hem men det gick ner efter en tur i trädgården när jag räfsade löv och skräp och han nosade av tomten och uthuset.

Kvällen har tillbringats tittande på Millennium, himla bra serie/filmer. Jag har faktiskt inte sett filmerna förut ej heller läst böckerna så det här är spännande.
Nu ska det bli en liten nattmacka och en mugg varm choklad tror jag, sen ska jag nog sova. I morgon ska jag på kalas till väninnan, hennes dotter fyller 6 år så presenterna är införskaffad respektive gjord och inslaget. Det är "vuxenkalas" i morgon, flickans farmor och pappa kommer dit och så jag då för att neutralisera lite. Väninnans dotter vill alltid att jag kommer när hon fyller, roligt att vara omtyckt. Jag är lite som moster åt henne fast vi inte är släkt.

Skor...

Skor är inte någon stor passion för mig men nu har det blivit två par på bara några veckor.

Ett par till lite finare:

Inte så ofta jag har klack men dessa har en liten klack, jättesköna. Färgen är svar fast de ser grå ut på bilden.

Ett par för promenader:

Dessa har luftkuddar under så man får nog lära sig gå lite på nytt eller så blir det tidigare nämnda känguruskutt.

Sen måste jag ju lägga in en bild på min söta vattenkokare:


Vovven mår prima, har har flera gånger försökt leka med mig under dagen, kommer och slänger en rolig leksak på mig, han är en kul kille.

.
.
.
.

Vill ni ha tips om en färggladare dejtingsida än E-k så kan ni alltid bli medlem på MP (Mötesplatsen). Om den är bättre än E-k? Njaäeo... jag vet inte men lite roligare att titta på. E-ks nya sida måste vara gjord av någon helt utan fantasi och öga för form och färg, finns ingenting som fångar ens intresse bara en massa profilbilder i alldeles för stort format för att skapa intresse. Alltså jag fattar inte hur man kan skapa något så otroligt färglöst och tråkigt i dessa tider. Ljusrosa, mörkrosa, ljusgult, ljusblått, så vansinnigt tråkiga färger, i alla fall på min i övrigt färgglada skärm. En bloggvän har gjort slag i saken och skriver blogg i sin profilpresentation, så oootroligt fyndigt och bra, ska nog jag ta efter när nu mitt abonnemang slutar den 19 april. De förlorar då en mycket trogen betalande medlem, hoppas vi är många som slutar betala...

Nyopererad...

Igår var vi i Karlstad jag och Uffe, ja Uffe är alltså äldsta vovven, han döpte sig själv en vecka gammal för snart 8 år sen, lyfte man upp honom ur valplådan så grymtade han just: -Uff, uff... och la sig tillrätta, det fick bli Uffe... Uffe hade operation inbokad på djursjukhuset, en fettknöl som satt lite i vägen samt en gammal rest efter ett litet, litet navelbråck som kunde tas på samma gång. Lite orolig är man ju när man lämnar in goa vovven och går därifrån med tomt koppel i handen. Väntan blev lång, hela förmiddagen och hela eftermiddagen innan klockan äntligen blev halv fem och jag fick hämta skrutten, ja för han var verkligen skruttig. In på mottagningen på förmiddagen skuttade han glatt in, hälsade och pratade med alla, LYCKLIG! Ut på eftermiddagen med en min som mest sa Ta mig härifrån NUU!
Allt hade gått bra och några tusenlappar fattigare åkte vi äntligen hem. Kvällen ägnade Uffe åt att sova, trött, trött men så är det efter sövning och lugnande medel.

Min dag i Karlstad var annars riktigt bra, shoppade loss nödvändigheter som ett par nya "walkingskor", ja idag är det ju inte gympadojjor man köper nej fint ska det vara, de var ordentligt luftdämpade i sulan så man studsade nästan fram, ska vara bra för knäna så det får vi väl tro på. Ser ni någon som studsar fram som en känguru i skogarna väster om Årjäng framöver så är det bara jag som är ute och "går"...
Hittade också en ärtgrön vattenkokare, liten och smidig på endast 0,5 liter, lagom när man är ensam och inte behöver värma en liter varje gång, nu åker den gamla ut, den ser rent bedrövlig ut. Försöker faktisk hålla mig till: en nya sak in - en gammal sak ut, det är så lätt att samla på sig saker. Jag är expert på att samla "bra att ha" men har ont om plats och försöker rensa och begränsa mig.
Lite smått och gott på Biltema blev det också, bokstöd, pennor, tejp.
En tur till Solareturen gjorde jag med, hittade inte så mycket, hade hoppats på lite gamla billiga trasmattor men där var det rensat, en bok av Kerstin Ekman blev det för 5 kr, den var i hyfsat skick, inte ny men hel.
Jag var på ett kombinerat besök hos min sjukgymnast och kiropraktor, två till priset av en, inte så dumt. Där blev det inköp av "gym ball", nu ska jag göra balansövningar på bollen varje dag för att stärka ryggslutet och förhoppningsvis bli riktigt bra i rygg och ben, kul övningar var det i alla fall.

Idag är gammelman sig riktigt lik, klart irriterad över sina två operationssår men tratten sitter på plats och han ger upp direkt för han vet att det inte lönar sig. Nu ska han vara i hyfsad vila och stillhet i 10 dgr, korta promenader i koppel så såren får läka som de ska. Stygn behöver inte tas för han är sydd med tråd som försvinner men det brukar titta fram någon knut eller två som får klippas bort någon månad framåt men det fixar vi själva. Skönt att det är gjort i alla fall och nu hoppas vi att det inte blir fler veterinärbesök, det var drygt 6 år sen senaste besöket för Uffe, han har varit en frisk hund genom livet.

Idag har jag bokat och betalt resan till Gotland i maj, det blir en trevlig tur med min mor och ett par hundar. Nu ska vi bara ha tag på en stuga också men det ska inte vara omöjligt.

Jag njuter...

Jag njuter i fulla drag nu när man kan vara ute i solen och räfsa bort vintern från gräsmattan. Fågelkvitter i varje buske och energin sprudlar...

Inne ser det rätt hyfsat ut även om snabeldraken fått vila idag. Sängen full med rena lakan och sommartäcke, tvättmaskinen går full med vintertäcken och vinterkläder och jag mår så gott! En stund med väninna med tekoppar och prat har också gjort gott.

Alltså, hallå...

Fick ett mejl igår kväll: "Välkommen till nya E-kontakt", detta företag har ingen skam i kroppen.
Deras kundtjänst ska vi inte tala om. Kommer man med lite kritik så får man alltid svaret att det beror på min dator om något inte fungerar som det ska. Men så kunnig är jag på datorer så jag vet när det inte hänger på min dator när saker inte funkar. Sällan är det någon som kan hjälpa och har man förslag så bara viftas det bort med att så vill ingen annan ha det. Gång på gång likadant. Därtill så svarar någon på kundtjänst första gången och skickar jag ett svar så hamnar det tydligen hos någon annan och svaret jag får är ungefär goddag yxskaft för den nya personen som svarar har ingen aning om vad ursprungsfrågan var, underbart system eller hur...

Förresten, det finns andra företag som har roliga system. Hämtade ju ett paket förra veckan och var tvungen att returnera ett par kängor som var för små, beställde större storlek. Det fanns med en returetikett i paketet, enkelt men... när jag kommer till postens utlämningsställe där jag hämtade ut paketet och ska lämna in paketet som ska gå i retur så går inte det. Nej paketet ska lämnas på ett ställe som har tjänsten PrivPak. Jaha, bara att traska vidare till en godisbutik i närheten istället. Om sanningen ska fram så stod det med liten stil på etiketten men jag tog för givet att man kunde lämna där man hämtat det.

Usch vad jag klagar...

Annars har jag storstädning här, vårstädning, madrassen hänger ute på vädring liksom sommartäcket från garderoben, dax att byta, det är för varmt i sängen. Tvättmaskinen går för fullt med lakan, täcken och annat roligt. Jag far runt som en virvelvind och dunsar ner här på stolen när jag virvlar förbi då och då.
En väninna skulle komma förbi senare när hon är på väg hem från skolan där hon går, trevligt men jag har tyvärr inget att bjuda på.
Nu virvlar jag vidare så det blir klart någon gång...

PS. Har förresten en sån där "puss och kram och gullet"-person på "tråden" och vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig till det. Trevlig jovisst men... hmmm, nja... får kanske blockera honom framöver

Dejt...

Tror ju inte detta bloggande kommer att öka antalet dejter som man får gå på men å andra sidan så har drygt tre år på dejtingsajter inte givit något långvarigt heller. Det har mest varit bottennapp tror jag eller så har man aldrig fått chansen för att man inte vill träffas och hoppa i säng redan efter 2 dagar. Fast då kanske det var lika bra att man inte fick chansen... Jag är inte snabb i vändningarna när det gäller att inleda något, det får ta tid och ska ta tid...
Förresten... jag drar alltid öronen åt mig när jag blir kallad gullet och vännen i de första kontakterna. Vem har gett någon rätten att kalla mig gullet, en främling dessutom, nej tack. Gullet, vännen, lilla gumman... undvik det när ni ska kontakta mig, jag är allergisk!!!

Det blir ingen förlängning på E-kontakt så länge det ser ut som nu, profilen får vara kvar men pengar får de inte. Finns andra sajter som faktiskt är snäppet bättre om än inte direkt tillhör kategorin bra de heller. I slutänden går ju allt detta ut på att skinna en på pengar så enkelt är det ju. Det kan man ju gå med på så länge man vet villkoren men när villkoren ändras mitt i ens abbonnemang utan att man blivit informerad eller tillfrågad så drar i alla fall jag öronen åt mig. Varför måste man lura folk bara för att man vill tjäna pengar? Den logiken går inte ihop om man vill vara långvarig. Man tar hand om sina medlemmar och abonnenter om man är seriös och det har inte E-kontakt gjort, så seriösa... nää det är de sista de är i mina ögon.

Myrna har ordnat bloggbuss, hon är sån som alltid fixar och tar hand om har jag förstått, underbar människa och kanske kan vi träffas i maj också, vore intressant och trevligt tror jag.

Nu ska här bäddas rent i sängen idag, tyvärr inga manglade lakan men det får gå ändå. Har en väninna som är sköljmedelsberoende, hon har sköljmedel även i lakanen när hon tvättar det skulle inte jag klara av, jag vill ha mina lakan frasiga och svala, helst manglade men det är lite överkurs.

Ormvråken...

Den var kvar här när jag skulle ut på kvällstur med vovvarna. Blev ivägjagad av en kråka ut över ängarna, inte lätt att vara rovfågel.

Två nya sommardäck blev det idag, jag hade väntat mig fyra men de tyckte att de gamla som såg bäst ut skulle räcka gott så jag blev glatt överraskad.
Träffade på en god vän också och vi blev ståendes och pratade en lång stund, trevligt var det.

Vilken känsla...

Att stå ute i trädgården, höra ormvråkens klagande skri, se hur den kommer flygandes strax över huvudet i höjd med kastanjens högsta grenar för att komma upp i vind och segla vidare på uppvindarna... Jag kunde nästan räkna vingpennorna och såg att det saknades ett par pennor mitt i ena vingen.

Jag vet inte varför men jag har en förmåga att dra till mig fåglar, av alla sorter, små som stora, rovfåglar och andra fåglar. Fåglar är fascinerande, seglar så obekymrat där uppe i skyn eller spatserar runt på gräsmattan sökande efter något gott. Eller när talgoxarna kommer på besök inne för att plocka hundhår till bobygge och är helt orädda. Eller korpen som svarar när man kallar på den i skogen. Det är spännande!!

Korpen i vintras...


Nu ska jag ta en dusch och sen åka in till den stora metropolen Årjäng för att få på nya sommarhjul på bilen. Blir bra att få det gjort nu.
Blir lite nödvändiga inköp också som toapapper på ÖoB, lite kylskåpsutfyllnad och lämna in ett returpaket med kängor som var för små, ska byta till en större storlek och det hoppas jag blir bra.

Dagens rätt...

Ja, dagens rätt blir plättar, inte pannkaka utan små plättar. Plättlaggen i gjutjärn har plockats fram och till det ska jag faktiskt unna mig lite vispgrädde även om jag inte är i behov av det kanske. Smeten är hopvispad och vilar sig en liten stund så mjölet hinner svälla, den blev riktigt luftig och fin. Ska steka i smör så det blir riktigt frasigt och gott. Sylt har jag inte tittat efter om jag har men jag tror att det ska finnas någon liten skvätt i kylen.

Och hörni, det är snart sommar, årets första mygga satt på min hand och ville ha sig ett skrovmål...

Sol, sol, sol... och heligt förbannad...

Härligt soligt väder. Varmt och skönt. Härlig tur med hundarna som nu ligger på trappen och solar.

Idag på vår förmiddagsrunda så såg jag sädesärlan, den har nog redan kommit i helgen men jag har inte sett den förrän idag. Det om något är ett riktigt tydligt vårtecken.

Annars har jag haft ett trevligt samtal med min far. Han ska komma hit och hjälpa mig med lite saker inför lite renovering av ett rum. Ibland är han inte alltid så positiv till mina idéer men idag verkade allt gå hem och det känns bra, då får jag hjälp med det jag behöver, jätteskön att han finns och kan fixa. Men det var på håret för några år sedan då han fick en hjärtinfarkt, lite drygt 60 år gammal. Jag hoppas att jag får ha både honom och min mor kvar många år till. de är en stor hjälp och ett gott sällskap, vi har alltid så trevligt tillsammans, önskar bara att vi bodde närmare varandra.

Blev riktigt förbannad idag på ett mejl jag fick. En person hade lovat att fixa en hundaktivitet till mig, han lovade det redan i februari. Förra veckan hörde jag av mig till personen och frågade hur långt de kommit och om de bestämt datum än. Fick då reda på att han glömt bort det hela men de skulle ordna det. Fick idag ett mejl om att de inte kan ordna detta alls och ställde in sitt engagemang i det hela. Så nu sitter jag här med en förväntansfull grupp hundägare som inte kommer att få tillfälle till denna aktivitet som de längtat efter, om jag inte lyckas engagera några nya människor i detta vilket inte är så lätt när det bara är en månad kvar.

Jag blir så besviken på folk som gör så här. Säg nej direkt istället så kan man fixa med andra i tid. Kunde jag göra detta på egen hand så skulle jag göra det men det här är ett av de få tillfällen som jag behöver hjälp av andra som har en viss utbildning inom området, jag får inte göra det själv helt enkelt och så blir man skyfflad åt sidan och sviken. Det är heller inte första gången tyvärr men jag vill ju tro bättre om folk men tilltron blir ju inte bättre av att man alltid måste fixa backup.

Nej fy f*n vad besviken jag är!!!

Krokus + humla = sant...

Ja det är bara att konstatera våren ÄR här. Jag har även sett nässelfjärilar ett par stycken och sångsvanarna kurtiserar i sjön bland issörjan som ännu ligger.

Ser ni humlan mitt i krokusen...??


Hundtassar och tussilago...


Blåsippan ute i backarna står...

God förmiddag...

Nu har det kommit fler sommargrannar, de är här och räfsar i trädgården men i min trädgård får det allt vänta några veckor till annars drar man med sig alltför mycket av gräsrötterna, de måste hinna börja växa först fast så är ju grannarna från en annan växtzon och där är det nog dax att börja redan nu. Skönt att de dyker upp en söndag, det innebär att de åker hem igen framåt eftermiddagen. Visst är det trevligt att se lite folk ibland men jag trivs allra bäst när de håller sig hemma för vi har inget direkt umgänge utan hälsar bara över staketet.

Jag väntar på sädesärlan, den har inte varit synlig här än men i Falun hos väninnan har den redan siktats, det är väl lite fusk?!

Nu är det dax för dagens första promenad, vovvarna står redo i farstun och väntar. En tur i hagen har de redan varit på.

Dejtingsajter...

Det finns det en del på nätet. Några bättre och en hel del mindre bra eller rent av dåliga.
Tills för bara några dagar sen så fanns det en sajt som var rätt okej, ja rent av rätt rolig ibland. E-kontakt heter den. Det som gjorde hela sajten var ju bloggen, den bloggen har finnits i två år, man kunde skriva ganska fritt i bloggen utan att bli censurerad, i alla fall för det mesta. Bloggen fungerade som ett kontaktnät på hela sajten, man fick kontakt med både damer och herrar i olika åldrar utan att det blev jobbigt. Man fick insyn i mångas vardag och det utvecklades en hel del vänskap genom bloggarna. Jag har fått flera bloggvänner den vägen, mest kvinnliga och det är otroligt trevligt.

Men härom dagen så klickade man sig in på sajten och allt, ja precis ALLT var förändrat. Framför allt så var bloggen borta... bloggen som varit navet på sajten, träffpunkten, dagens trevliga stund vid datorn och kontaktnätet för ett antal bloggträffar runt om i landet. Inte nog med att bloggen är borta, alla inlägg som man skrivit är också borta, trots upprepade frågor om mina inlägg går att få tag på så får jag bara svaret: - Det är problem men vi jobbar på att fixa det. För mig låter det som en omskrivning, en omskrivning av att vi har lagt ner bloggen... Kan det verkligen vara så illa? Jag tror det. Det mesta av mina inlägg finns sparade men inte den senaste månaden, hade jag fått en förvarning om vilket datum som nya sidan skulle lanseras så hade jag sett till att spara de senaste inläggen också men... det kom aldrig någon förvarning.

Att behandla sina betalande medlemmar och abonnenter så otroligt respektlöst är helt ofattbart. En tjänst som man har betalt för och valt för att den ser ut som den gör, förändras över en natt till något helt annat, utan förvarning. E-kontakt kan förvänta sig mycket kritik och dålig reklam för sitt tilltag, vi är många, många som är missnöjda. Men kanske var just det meningen nu när de har reklam på TV, de kanske vill byta ut hela sin medlemslista och skapa en helt ny efter den nya sidan, vad vet jag.

Min kära bloggvän Myrna myntade idag en slogan för E-kontakt som jag nu lånar:
Nonchalera, censurera, skit i att informera men ta jävligt bra betalt!!

Botten är nådd, i alla fall för E-kontakt!!!

Kan bara inte låta bli...

Jo jag kan bara inte låta bli att stoppa fingrarna i jorden. Jag vet att det är tidigt men när jorden ligger där solvarm och fin med små nya växter stickandes upp så kan jag bara inte låta bli att sticka ner fingrarna och få jord under naglarna. Har precis kommit in och nu skubbat naglarna någorlunda rena.

Det är ren lycka att gräva runt i den svarta solvarma myllan. Plocka bort gammal efter vintern och drömma om vad som ska titta upp under våren.
Mina pingstliljor har börjat titta upp, gröna små spetsiga toppar som letat sig upp i ljuset, däremellan de visserligen vackert gula men ack så irriterande maskrosorna, en del av dem fick jag upp så de slipper jag senare.
Gullvivornas bladrosetter lyser ljusgröna lite var stans under buskar och i gräsmattan. Blåsipporna blommar vackert blått under den ännu vilande syrénen. Våren är underbar bara man tar sig tid att upptäcka den i all sin finstämdhet.

Bloggkompis med riktigt bra inlägg...

Min "bloggkompis" Myrna från Gotland har idag skrivt ett helt underbart inlägg och det rätt kundfientliga K-kontakt och hur de behandlar sina betalande medlemmar, läs:
Källings fundering

Vårens negativa sidor på landet...

Med våren kommer sommargästerna, i de flesta fall riktigt trevligt men... Med sommargästerna kommer också matsnusket. Sommargästerna tror att vår natur är en enda stor kompost där man kan kasta matrester och annat precis hur som helst när de åker in till stan igen. Närmsta sommargrannarna har klämt fast en brödlimpa på sitt fågelbord, det var en vecka sen, den var rätt torr nu och blåsten har tagit med sig den ner på marken, torr men möglig... Hur nyttigt tror ni det är för småfågel och räv att äta detta?? För att inte tala om hundar, som ju jag har några. Mögel och hund är inget som går ihop, mögel kan vara rent livsfarligt för hund. En bekants hund hittade en liknande matningsplats ute, mögligt var det kan man lugnt säga. Hunden som är av en matglad ras, hann sätta i sig en liten del innan matte hann stoppa den, det slutade på djursjukhuset och hunden dog... Gifterna i möglet kunde inte kroppen eller veterinär hjälp stoppa så både lever och njurar slutade fungera och det fanns inget annat att göra än att avsluta hundens lidande... En mycket älskad familjemedlem och jaktkamrat blev bara 4 år...

Dessa sommargrannar som jag har är inte de enda sommargäster som tror att diken och skogsbryn är kompostlådor... Jag är inte glad kan jag säga.

Starka kvinnor...

Tillhör du kategorin starka kvinnor? Stark personlighet, en bra självkänsla, rätt bra självförtroende för det mesta, klarar sig ofta själv, fixar det mesta själv ofta för att man helt enkelt måste, ja helt enkelt en stark kvinna som vet vad hon vill i livet. Jag pratar inte nödvändigtvis om kvinnor som innehar chefsposter eller så, ej heller handlar det om råstyrka, nej det kan vara den vanliga kvinnan i snabbköpskön, enkel, ibland osynlig, lugn och hjälpande. Jag kan ju säga att jag tillhör kategorin starka kvinnor och det är inte alltid lätt och man är inte stark i alla lägen.

En stark kvinna kan stöta på patrull (för att använda ett militäruttryck) rätt ofta och särskilt när det gäller män. Många män beundrar en stark kvinna, de gillar att hon kanske är händig, fixar själv, kör på efter eget huvud och visar mod och vågar. Men när det kommer till förhållanden så är det rätt få män som vågar inleda en relation med en stark kvinna. Fortfarande, trots många år med kamp för jämställdhet, så lever vi innerst inne som grottmänniskan, eller nä då var vi nog egentligen mer jämställda, men vi lever i alla fall efter samma mönster som när mannen hade makten helt och hållet, när kvinnan var underställd mannen, när kvinnan helt enkelt var livegen. Först var det hennes far som "ägde" henne, sen hennes make, blev hon inte gift så var det något fel men oftast så blev hon gift med någon man som tog över förmyndarskapet för kvinnan blev aldrig myndig. Det är inte alls så många år sen som detta ändrades som många tyckts tro.
Mannen vill fortfarande vara den starkare, han vill vara den som försörjer kvinnan, gärna vara den som tjänar mest i hushållet och ser gärna sin kvinna hemmavarande med sina barn. Året är 2010 och vi har inte ändrat oss särskilt mycket de senaste 100-talet år.

Visst finns det undantag från mycket av detta, många undantag men fortfarande när det handlar om starka kvinnor så är undantagen få. Män vet inte hur de ska hantera starka kvinnor. Vissa män hanterar dem genom att bryta ner dem psykiskt, jo det går och då gärna under lång tid.

Många gånger får man höra att män inte förstår kvinnor när kvinnan lindar in sina önskningar, man måste vara rak i sin kommunikation med en man, visst har ni hört det tidigare? Som exemplet när ett par är ute på biltur och kvinnan pekar på en skylt med en kaffekopp vid vägkanten och säger: - Där har de säkert gott kaffe? (underförstått: kan vi inte stanna och fika?) Mannen svarar: - Ja det har de säkert, och kör vidare...
Män håller i teamutbildningar och ledarutbildningar för företag (där mest män deltar), tar upp ovan nämnda exempel och säger att kvinnor måste förstå att män fungerar så här, man måste vara raka mot männen i sin kommunikation. Men då vill jag kontra med att om männen vet detta och har vetat detta i många år, har forskat på detta och har utbildningar i detta: VARFÖR KAN DÅ INTE DESSA MÄN FÖRSTÅ OCH LÄRA UT HUR KVINNOR FUNGERAR TILL ALLA DESSA MÄN SOM GÅR DESSA UTBILDNINGAR??? Har du ett bra svar?? för jag har det inte.

Män får fortfarande i dagens samhälle lära sig att ta för sig, en kvinna som får lära sig samma sak ses som lite udda, ja rent av underlig som försöker sticka upp och vara något. Fortfarande år 2010 så är det mannen som ska stå högst på stegen, försörja familjen och tjäna mest pengar, han förväntas göra det annars ses han som mindre värd av alldeles för många.

Nu hoppas jag att ni alla som läser förstår att detta inte är något som är mannens "fel", nej det är alls vårt fel men som man måste man börja jobba med det för man kan aldrig ändra på någon annan, man kan bara förändra sig själv och vill inte männen förändra så sitter vi kvar där i samma lilla trångsynta båt och kommer ingenstans för alla ror åt olika håll...


Nu lanseras min nya blogg...

E-k:s blogg verkar ha gått i graven så jag lanserar nu min egen blogg för jag saknar att skriva små vardagligheter i bloggen. Hur jag ska nå ut vet jag inte men det löser sig alltid, får försöka genom olika kanaler så ska ni se att fler kommer att få läsa.

Denna fredag har jag fått mycket gjort, är så nöjd med dagen. Arbetsförmedlingen hade kallat för besök, någon direkt hjälp får man ju inte där men en liten push framåt. Så jag ägnade delar av eftermiddagen till att gå runt och fråga om praktikplats. Hittade jag någon...? Nä men jag har i alla fall försökt och ett par ställen skulle jag återkomma till och prata med rätt personer. Under sommarmånaderna juni, juli, augusti så får man ingen praktik för då ska dessa platser i så fall gå till de som behöver sommarjobb, kan jag iofs förstå men jag vill ju ha lite praktik...

På tisdag får bilen bli lite sommarfin, nya däck ska på gamla fälgar och monteras på bilen, skönt när man slipper greja med det själv. Har skrubbat mina gamla sommarfälgar så de i alla fall är rena tills på tisdag.

Vädret var toppen ute idag, riktigt varmt så jacka behövdes inte. Väckte upp min begravda murgröna också, den var fortfarande frusen så jag får se om det blir liv i den så småningom, får hoppas det. Har i flera år begravt den i komposten och den har överlevt och blivit stor, grön och fin till sommaren.
Planteringsbordet som jag med hjälp av min far snickrat ihop av den gamla diskbänken fick sig också en rengöring och blänker nu där ute vid syrénbusken.
Blåsipporna blir fler och fler liksom krokusen.
Hundarna har legat ute i solen och myst idag på eftermiddagen och tuggat grisöra. Nu sover de skönt inne efter avslutad middag.
Våren kommer nu springande med stora kliv mot sommaren, härligt!!!

Detta var min enkla fredag, hoppas ni har haft det bra där ni är!!!

Välkommen till min nya blogg!

Wynnjas visdom har fått ett eget ställe att utvecklas på!!!

RSS 2.0