Äppeldricka...

Idag har jag satt äppeldricka, nu ska den stå i tre dygn och sen tappas på flaskor och in i frysen. Det ska bli så gott med ny frisk äppeldricka. Det är gott om äpplen här i år, nästan mer än förra året då det också var äppelår. Insekterna i min trädgård är flitiga och trivs eftersom det blir så gott om frukt.
Jag tror att jag ska koka lite mer äppelchutney också, det har faktiskt tagit på den. Har hittat recept på äppelmarmelad också kanske något att testa. Har någon fler tips på vad man kan göra för gott av äpplena?

Jag har ju glömt att berätta att jag pratade med en av mina grannar härom dagen. Han hade något väldigt tragiskt att berätta, deras gamla mellanpudel på 15 år hade härom veckan blivit ihjälstångad av älgtjuren som går här. Hunden har alltid varit jättesnäll, försynt och försiktig. De hade släppt ut honom i trädgården en tidig morgon som de alltid har gjort men denna morgon gick det alltså illa, där ute anföll en äppelfull älgtjur den lilla pudeln och stångade honom två gånger så illa att de fick åka och avliva sin svårt sargade hund. En gammal hund är värd ett bättre öde än detta.

Så ni förstår att jag är trött på älgarna här, de är faktiskt riktigt farliga, särskilt när de är berusade av äpplen. Här hos mig har jag kunnat räkna till minst 6 olika älgar. Nu efter att jag hägnade in hundhagen ordentligt har de i alla fall hållit sig utanför den i flera veckor. Men trädgården ser inte rolig ut, klövspår, riktigt djupa precis överallt, de sladdar genom rabatter, tom de som ligger invid väggen, leran bubblar upp runt spåren i gräsmattan.
Nu börjar snart älgjakten och älgarna kommer väl vara som bortblåsta.

"Lite sällskap"

Är det så underligt att man inte kan hitta någon som man vill dejta i Årjäng??? Såg ni "Lite sällskap" i kanal 5 igår kväll?? Jag kan ju tala om att de var ju riktigt snälla i framställningen av utelivet i Årjäng, verkligheten är betydligt värre än vad de valde att visa...

Pappor är bra men...

Jo pappa är bra att ha, han kan fixa mycket, är duktig och kunnig men tänk så arg jag kan bli på honom.

Mina föräldrar har varit här och hälsat på under förra veckan. Jag har delat ut uppgifter till dom för de vill ha att göra när de är här. Men pappa, han hittar egna uppgifter att göra som jag inte har bett om ute i trädgården. Tex så har jag en "häck" utefter infarten som jag har pysslat med flera år och fått att se naturlig och fin ut på mitt sätt och som jag vill ha den, men se pappa tyckte visst inte om hur den såg ut och plockade fram häcksaxen och "putsade" av den på sitt sätt... Där gick flera års jobb käpprätt åt helvete... Ingen idé heller att bli arg och säga ifrån för det är ju redan gjort och dessutom är det omöjligt att lära gamla gubbar att lyssna... Därtill har han kantklippt gräs under mitt fårstängsel, det är ju trevligt om det inte vore för att han har slitit och dragit i staketet också för att få loss det och alla som vet hur ett fårstängsel fungerar vet att det då blir oformligt, vingligt och alldeles slappt... Så inte bara älgarna har sönder fårstängsel nä det har även pappor så nu måste jag gå ut och fästa upp det mer och göra det stabilt igen så gott det går.

Som sagt: pappor är bra men det är svårt att lära gamla gubbar att lyssna!!!

Valet gick käpprätt åt h-e...

Undrar hur många som röstat på SD som egentligen läst deras partiprogram och verkligen vet vad de står för??

Fyra år till av förtryck av arbetslösa, fattiga och sjuka, nedmontering av välfärden, unga som inte klarat studierna ska inte kunna läsa upp och studera senare i livet, pigor och drängar blir vanligare, arbetsförmedlingen rationaliseras bort, alla får ta hand om sig själva på egen hand. Frihet att välja själv... pytsan... jag hade större valfrihet före förra valet än vad jag haft de senaste fyra åren och nu blir det bara värre. Sverige var fantastiskt en gång i tiden men nu vet jag inte vart vi är påväg...

Jag är besviken i natt!!!

Tänkt på en sak...

Nya arbetarpartiet har en slogan som säger: Arbete ger frihet.
För över 50 år sedan, ja närmare 70 år så återfanns samma slogan över en viss port där många människor färdades in men få kom ut. Den gången skrevs det på tyska: Arbeit macht frei. En talande bild finns på Facebook och som vandrar runt. Någon har uppenbarligen dålig smak eller kanske bara dålig fantasi.
Finns det några andra likheter??

Inte död...nej fortfarande vid god vigör

Nej jag har inte dött, bara jobbat en del... Till veckan så är jobbet slut, gör sista dagen på måndag, tråkigt, tråkigt men inget jag kan styra över. Mycket skräp har det blivit och tänk så många fimpar det finns att plocka efter de som röker, ja för fimparna försvinner inte av sig själv nej det är faktiskt någon som plockar upp de fimpar som du som rökare slänger på backen. Snusar du så är det inte mycket bättre, lössnuset ligger det en hel del av men det får ligga, går inte att plocka upp men dessa "tepåsar" de syns, vita som de är, och de plockas också av någon när du som snusare slänger dem på gator och torg. Rätt äckligt eller hur... Men det ger ju jobb tycker väl någon, nja... om man slapp plocka fimpar och snusprillor så kunde man kanske hinna med lite mer tillsnyggning av kommunen. Och ja det är alla kommuninnevånare som får betala för nedskräpning, ja för det är inte lite skräp som plockas upp varje dag av någon annan än den som slängt skiten, detta trots att det finns gott om papperskorgar.

Måndagen vill jag inte ens tänka på nu när det är Årjängsmâten i helgen. Visserligen finns det städteam för just marknadsområdet men folk är ju över hela byn och skräpet känner inga gränser.
En del kan inte förstå hur man kan ha ett sånt jobb som "gatusopare" men det är ett fritt och skönt jobb, ger frisk luft och man får röra på sig. Visst vore det bättre om folk kunde lära sig använda papperkorgar bättre så man kunde få ägna sig åt grönområden, ogräs och liknande lite mer men jobbet i sig är toppen.

Tänk vilken skillnad det gör att ha en arbetsplats att gå till varje dag. Efter tre månader så börjar man ju känna lite nya människor som man med största sannolikhet inte kommer att fortsätta träffa efter detta. Hälsar gör man ju säkert om man ses någonstans men mer blir det inte. Rätt tråkigt måste jag säga.

Apropå mina artiklar jag skrivit så träffade jag den senaste personen som jag varit hos och skrivit om på mâten idag och hon var jättenöjd med vad jag skrivit, roligt att få så positiv respons, det känns jätteroligt kan jag ju säga. Det gäller ju att få till det när man ska skriva om någons enmansföretag, man går ju lite in på livet på personen och då gäller det att balansera rätt och jag har lyckats hittills och det känns ju bara så bra.

PS. Fårstängslet är fortfarande spårlöst borta...

Fårstängsel på vift...

Ser ni en älg med 30 meter fårstängsel på släp så kommer den från mig... I tisdags morse så hade en älg dragit med sig staketet på ena sidan huset och staketet är ännu borta. Jag har letat runt i de närmaste omgivningarna och skogen omkring men inte funnit staketet. Stackars älg men vad skulle den i min inhängnad att göra!?!

Nu har jag nästan givit upp kampen eller rättare sagt, jag har minskat ner området jag stängslar in men lik förbannat så stod det älg i hundhagen i torsdags morse, ko med kalv när jag släppte ut hundarna men då fick de fart vill jag lova. De studsade likt projektiler genom linan jag spänt upp när hundarna stormade ut i hagen och startade årets älgjakt här i byn en aning i förtid. Hade jag vetat att det stod två älgar i hagen så hade jag naturligtvis inte släppt ut hundarna men dom var mycket nöjda med morgonens aktivitet.
Det är ju parningstid för älg just nu och då drar sig gärna ovilliga älgkor in mot bebyggelse av någon anledning.

Härom morgonen så låg det dessutom 4-5 högar med skit på yttertrappen, troligtvis räv men såg mer ut som grävling. Då kom en plötslig längtan upp inom mig att det skulle vara trevligt med en 1:a mitt i stan. Lägg därtill 14 grader i köket nu på morgonen... Brrr!!! Vintern gör snart entré, lite tidigt bara känns det som.

I går var vi på en trevlig höstmarknad jag och väninnan, i Brunskog utanför Arvika. Strålande sol men ändå rätt kyligt, sensommarväder på gränsen till höst. I torsdags morse var det första morgonen med frost på bilrutan, jag behövde inte skrapa men det ger en föraning om vad som komma skall.

Har förresten nu haft två artiklar i tryck och jag är så stolt över mig själv. Har fått beröm från redaktören om att jag är en naturbegåvning och inga ändringar har hittills behövt göras av mig. Bra bilder har det också blivit, som passar i tryck. Otroligt roligt och nu är artikel nummer tre på väg.

RSS 2.0